caes

Guilleries-Savassona S'han recuperat més de 3 hectàrees de pastures

S'executen treballs forestals per a la recuperació de pastures

05/03/2019

Als municipis de Tavèrnoles i Vilanova de Sau s’han executat treballs forestals per a la recuperació i millora de pastures, en una zona on la ramaderia extensiva encara manté una activitat prou important.

Quan l'activitat ramadera recau, les pastures es van perdent a poc a poc per l'expansió del bosc. És en aquests moments que és important realitzar accions forestals per mantenir-les, uns treballs que consisteixen en eliminació d'arbustos, aclarides forestals i podes dels arbres.

Els objectius d'aquestes actuacions són el manteniment de l'activitat ramadera al territori, la recuperació de pastures com a elements del paisatge, l'increment de la diversitat de flora i fauna, la prevenció d'incendis forestals mitjançant la creació d'heterogeneïtat de la massa forestal i el manteniment d'espais oberts.

En l'execució d'aquests treballs han participat els guardes forestals de l'Espai Natural i el propietari de la finca del Raurell. En total, s'han recuperat més de 3 hectàrees de pastures a la zona coneguda com el pla de Brugueres, entre els municipis de Tavèrnoles i Vilanova de Sau.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, hàbitats, vertebrats, fauna, Paisatge, flora, Biodiversitat, Gestió del medi, Recerca i seguiment, mamífers, general,