Guilleries-Savassona
Donen a conèixer els rapinyaires que nidifiquen a les cingleres de l'Espai Natural

S'instal·len siluetes de vol i fotografies de rapinyaires al Punt d'Informació de Sau

$urlFileEntry

Punt d'informació. Autor: XPN

20/02/2020

Les il·lustracions a mida real i les fotografies instal·lades permetran a l'usuari conèixer el voltor comú, l’aufrany i el falcó, uns rapinyaires representatius de l’àrea de Sau.

El voltor comú, l’aufrany i el falcó són tres ocells rapinyaires que nidifiquen a les cingleres properes al pantà de Sau i que, fàcilment, poden observar-se volant per aquesta zona de l’Espai Natural.

Ara, gràcies a la instal·lació de tres il·lustracions a mida real d’aquestes espècies,  tothom que visiti el Punt d'Informació podrà aprendre a reconèixer-les en vol i fer-se una idea de la seva envergadura, que en el cas del voltor comú arriba als 250 cm. Aquestes siluetes estan acompanyades de fotografies que faciliten la seva identificació.

Les il·lustracions, realitzades per l’il·lustrador de natura Àlex Mascarell i pel dissenyador Jordi Callís, es poden veure de forma permanent al Punt d’Informació a l’Àrea d’esplai del pantà de Sau, equipament que des de fa aproximadament un any està obert en concessió a TAC Osona, l’empresa social de Sant Tomàs.

Aquest equipament, integrat dins la xarxa de centres i punts d’informació de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, és el primer de la Xarxa de Parcs Naturals gestionat per una entitat social.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Divulgació, Exposicions, ODS,