Guilleries-Savassona
Amb la participació de quatre escoles de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Sant Feliuet de Savassona acull la sortida escolar del programa Viu el parc

$urlFileEntry

Instant de la gimcana. Autor: Viu el parc

20/10/2018

El dimarts 16 de novembre, un total de 92 alumnes de l’escola Mossèn Cinto de Folgueroles, el Bellpuig i el Roser de Sant Julià de Vilatorta i l’escola Les roques de Vilanova de Sau van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Al llarg del matí, els nens i nenes van participar en una gimcana entre Sant Feliuet i l’ermita. Les diverses proves els van portar a conèixer de manera amena i divertida la flora, la fauna i la història d’aquest espai tan emblemàtic. Les proves van consistir a comptar l’edat dels arbres, buscar diferències a l’ermita de Sant Feliuet, crear cadenes tròfiques i imaginar un nom nou per a les roques gravades.

Tot i que en algun moment el temps amenaçava pluja, els escolars van poder gaudir d’un dia perfecte de tardor.

A l’inici del matí, cada grup es va trobar amb tot de fragments d’un relat misteriós que van guardar. Quan tots van finalitzar les activitats, van posar en comú aquests fragments, reconstruint així un antiencanteri que va fer que tots junts seguissin una sèrie d’instruccions per alliberar el personatge de Raimona de Savassona, una bruixa empresonada sota un encanteri malèfic.

La festa final va comptar amb l’actriu Iria Corominas, la qual va interpretar el paper de Raimona de Savassona. Cal destacar, per últim, la gran col·laboració d’en Xevi, un dels guardes de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, qui va oferir als infants valuosa informació de l’Espai Natural.

El programa escolar Viu el Parc, promogut per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, és una oportunitat excel·lent per fer una trobada entre alumnes de diferents escoles en un espai natural proper a casa.

compartir

Font de la informació: Viu el parc / CIMA

Categoria: Guilleries-Savassona, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,