Guilleries-Savassona | Montesquiu
Es realitzen censos quinzenals

Seguiment de rapinyaires a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i al Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Voltor. Autora: Carme Molist Vidal

25/11/2019

El projecte de seguiment de rapinyaires diürns és un altre dels reptes empresos enguany per l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aquest ha estat un any pilot del projecte en el marc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Es tracta de censos de tres hores cada quinze dies durant la primavera i l'inici de l’estiu i pretén obtenir informació de la població nidificant dels rapinyaires forestals que habiten en les zones d’estudi.

A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i, també, al Parc del Castell de Montesquiu s’han pogut observar espècies comunes com l'astor, l'esparver, l'aligot comú i l'àliga marcenca, i també d'altres espècies menys habituals com l'àliga calçada i l'aligot vesper. Així mateix, la metodologia ha permès observar altres espècies de rapinyaires que no eren l'objecte principal de l’estudi com el xoriguer, el falcó pelegrí, el falcó mostatxut, el milà negre, l'aufrany i el voltor.

Durant els propers mesos s'analitzarà la informació recopilada al camp i tècnics dels parcs i ornitòlegs de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) estudiaran els resultats obtinguts.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Montesquiu, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,