Guilleries-Savassona
Les actuacions milloren la seguretat de l'indret

Finalitzen els treballs de millora del mirador del Salt de la Minyona, a Tavèrnoles

$urlFileEntry

Nova barana de protecció. Autor: XPN

20/09/2018

El Salt de la Minyona és un mirador situat als cingles de Vilanova, a tocar dels Munts, un paratge emblemàtic de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i molt visitat pel paisatge i les panoràmiques que des d’allí s’observen. El mirador tenia una barana de protecció malmesa i poc funcional que calia reparar. Amb aquest projecte s’ha millorat la seguretat i s’han fet actuacions complementàries.

La barana de protecció del mirador s’havia instal·lat fa més de vint anys i estava força malmesa en alguns punts. A més, era poc funcional i no complia la normativa vigent de seguretat. Per aquests motius, es va decidir substituir per una barana d’acer corten, molt més segura, i que s’integra en el paisatge a mesura que el material es va envellint.

Els treballs s’han completat amb altres actuacions de millora: eliminació dels xaragalls que s’havien fet pel pas de bicicletes i motos, construcció de feixines vegetals per retenir la terra dels talussos, restauració de les escales de pedra de l’accés, reparació del parallamps existent i construcció d’una tanca amb fusta de castanyer de les Guilleries per permetre només l’accés a peu. En breu, s’instal·larà un aparcament per a bicicletes i un plafó informatiu en què s’explicarà la llegenda que dona lloc al nom del mirador.

Els treballs, finançats pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, han tingut un cost d’uns 30.000 euros i han estat executats per empreses diverses com Meconic, Naturalea i Torrente Tecno Industrial SL.

En aquest àlbum del Facebook de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona podreu veure més imatges de les millores realitzades.

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona,