Guilleries-Savassona
Comencen els actes de celebració dels vint anys del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Xerrada col·loqui sobre la situació de la vespa asiàtica a Catalunya

$urlFileEntry

Riera i López durant la xerrada. Autor: Txevi Buigas

16/05/2018

El divendres 11 de maig es va realitzar, al Centre Cívic de Tavèrnoles, una xerrada col·loqui sobre la situació de la vespa asiàtica a Catalunya: efectes que provoca i possibles eines de control.

A la primera part de la xerrada col·loqui, en Carles López, tècnic d'Apicultors Gironins Associats, va explicar com aquesta espècie invasora ha arribat a Catalunya, com s'està estenent i quin és el seu cicle biològic. A la segona part, es van presentar diverses estratègies per intentar reduir la seva expansió i pal·liar els efectes negatius que té tant sobre la població d'insectes en general com sobre les abelles en particular, tant des del punt de vista de l'apicultor com del fenomen de la pol·linització.

Abans de començar la xerrada, que va finalitzar amb un interessant col·loqui per part dels assistents, en Carles Banús, alcalde de Tavèrnoles, i en Jordi Riera, director de l’Espai Natural, van explicar quina gestió es fa des del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i quins actes s’han preparat durant tot aquest any per commemorar els vint anys de la seva creació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, hàbitats, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Divulgació, Ponències,