Litoral
La Matinal al parc tindrà lloc el diumenge 29 d'abril a Sant Mateu

El Parc de la Serralada Litoral celebra la 16a edició del programa Viu el parc

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

23/03/2018

En el marc de les diverses propostes que us ofereix la 16a edició del programa Viu el parc, el proper diumenge 29 d’abril els voltants de Sant Mateu, a Premià de Dalt, acolliran la clàssica festa Matinal al parc. Unes setmanes més tard, el dissabte 19 de maig, es farà un recital poètic al santuari de Santa Quitèria, a Vilanova del Vallès.

La campanya Viu el parc s'estructura en dues vessants, per una banda, els actes centrals (com la Matinal al parc i el recital poètic) dirigits especialment a un públic familiar, i, per una altra, el programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc.

Us donem més detalls de la Matinal al parc. Reserveu-vos ja la data!:

Matinal al parc

De les 10.30 a les 14 h:

· “Contes d’anar i tornar”.

· “Vesteix el teu personatge”, taller de vestits amb teles i taller d’accessoris de vestuari (barrets, corones, cinturons…).

· “Contes encontats”, quatre petits escenaris de contes, setze jocs en gran format i dos espais de maquillatge per endinsar-se en els contes tradicionals.

A les 11 h:

“La volta al món en uns quants contes”, espectacle itinerant.

A les 12.30 h:

Espectacle de cloenda amb Moi Aznar.

Nota: l’accés recomanat per arribar a Sant Mateu és el que es troba des de Vilassar de Dalt en direcció Cabrils o, a la inversa, des del carrer que surt a l’alçada de l’ermita de Sant Sebastià, en el canvi de rasant que limita els dos municipis. Cal agafar el carrer asfaltat que, tot seguit, continua amb la pista que dona accés al Parc. Seguint la pista s’arriba a la creu d’en Boquet, cruïlla de camins on hi ha el Centre d’Informació del Parc. Des d’aquest encreuament s’accedeix a Sant Mateu pel camí de l’esquerra, que s’enfila fins a la cruïlla que indica cap a l font de Sant Mateu, a l’alçada de la subestació elèctrica.

El mateix dia 29 a les 10 h, hi haurà la passejada guiada "Oriol, l’esquirol", un itinerari (a través d’un conte) per als més petits de la casa que ens conduirà fins a Sant Mateu, on podrem participar a la Matinal del Parc. El recorregut és el següent: Cadira del Bisbe - Sant Mateu. Punt de trobada: Cadira del Bisbe.

Recital a Santa Quitèria

Unes setmanes més tard, el dissabte 19 de maig al vespre, el santuari de Santa Quitèria (Vilanova del Vallès) acollirà un recital poètic.

Programa escolar

Per la seva banda, el programa escolar del Viu el parc s'adreça als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc. L'entorn natural, el patrimoni històric i cultural, l'ús públic i la gestió dels parcs són els eixos fonamentals del treball escolar i consta d'una visita a l'aula i d'una sortida conjunta a algun indret destacat del Parc. Les dues activitats són complementàries i apropen els alumnes dels municipis del Parc de la Serralada Litoral al coneixement dels seus valors.

Volem agrair especialment la col·laboració dels propietaris de Can Riera de Sant Mateu, per cedir la propietat per a la realització de les festes escolars i de la Matinal Viu el parc.

Viu el parc és una magnífica oportunitat per descobrir el Parc de la Serralada Litoral.

Descarregueu-vos el programa i veniu a gaudir-ne!

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Litoral, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,