Litoral
S'han realitzat una desena d'intervencions arreu del Parc

Actuacions de neteja de grafits al Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Neteja a la Cadira del Bisbe. Autor: CPSL

03/09/2018

Durant el transcurs de l’any, els guardes del Parc de la Serralada Litoral realitzen rutes de reconeixement del territori i recullen totes les incidències que es puguin trobar a l’entorn natural. Un tipus d’incidència malauradament força freqüent és la de les pintades realitzades amb esprai en diversos elements del Parc. Els anomenats grafits es poden trobar sobre diferents equipaments, senyalització, baranes de fusta, fonts, pedres i grans blocs de granit, mobiliari exterior, etc.

Aquest conjunt d’incidències es van agrupant i acostuma a ser durant els mesos d’estiu quan es duen a terme les actuacions de neteja. Per realitzar-les, s’utilitza una hidronetejadora, una cisterna d’aigua i pols de marbre, una logística que fa que sigui difícil accedir a certes zones allunyades de les pistes i camins principals.

Aquests dies, els guardes del Parc de la Serralada Litoral treballen en la neteja de pintades realitzades amb esprai a diversos punts del Parc, com ara al torrent de la font Picant (Cabrera de Mar), les immediacions del dolmen de Can Gurri (Santa Maria de Martorelles), la pedra de la Barca (Argentona), la Cadira del Bisbe (Premià de Dalt) i la cova de la Granota (Vilassar de Dalt).

En total, s'han realitzat una desena d’intervencions al territori. La majoria de pintades es troben en pedres i blocs granítics de grans dimensions. Cal molta conscienciació per minimitzar l’impacte de l’ésser humà sobre l’entorn natural que ens envolta.

A la pàgina de Facebook del Parc de la Serralada Litoral podeu veure una selecció d'imatges de les actuacions de neteja.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Litoral,