Litoral
Podeu votar fins al dilluns 19 de febrer

Ajudeu el Parc de la Serralada Litoral a triar un company per a una nova aventura

$urlFileEntry

Quin animal trieu? Autor: CPSL

12/02/2018

Quin d’aquests quatre animals (gamarús, gat mesquer, gripau o musaranya) creieu que seria un bon company d'aventures? El Parc de la Serralada Litoral estem preparant un viatge de descoberta del Parc i ens agradaria que ens hi acompanyi algun d'aquests animalons. Tots no poden ser, ens ajudeu a triar-ne un?

Per poder participar, cal que feu "M'agrada" a la imatge del vostre animal preferit a l’àlbum de fotografies del Facebook del Parc de la Serralada Litoral.

Quin serà? El gamarús (Strix aluco)? El gripau (Bufo spinosus)? El gat mesquer (Genetta genetta)? O la musaranya (Crocida russula)?

Una mica més d’informació

El gamarús (Strix aluco) és un rapinyaire nocturn que viu en els boscos del nostre Parc tot l'any i, molt sovint, podem sentir el seu cant. És el rapinyaire que actua en les hores més nocturnes i és un caçador de petits rosegadors i sorícids (musaranyes). De mida mitjana espera les seves preses completament quiet i quan veu el moment adequat baixa de les branques dels arbres amb un vol silenciós i ràpid. La musaranya pertany als sorícids que són els mamífers més petits del món. La musaranya comuna (Crocida russula), que és present en el nostre Parc, fa entre 6 i 8 cm de cos, uns 3 a 4 cm de cua i té un pes de 7 a 13 grams. Cada dia menja un volum igual al del seu pes caçant invertebrats. D’hàbits nocturns, té una vida molt intensa i viu una mitjana de 18 mesos.

El gripau comú (Bufo spinosus) és el gripau més gran de Catalunya, un amfibi que pot arribar als 15 cm (les femelles) i d'hàbits nocturns, si bé en dies plujosos el podem observar de dia. S'alimenta de cucs de terra, coleòpters i altres tipus d'invertebrats. Els adults dipositen els ous en diferents cordons d'on, en dues setmanes, en sortiran els capgrossos.

El gat mesquer o geneta (Genetta genetta) és un mamífer originari d’Àfrica que va arribar a casa nostra a l’edat mitjana de la mà dels musulmans, com animal de companyia. És un carnívor fàcil de reconèixer pel seu pèl grisenc, amb taques al cos i anelles a la cua de color negre. Els seus sentits de la vista i l'oïda li permeten ser un bon caçador d'hàbits nocturns.

La musaranya pertany als sorícids que són els mamífers més petits del món. La musaranya comuna (Crocida russula), que és present en el nostre Parc, fa entre 6 i 8 cm de cos, uns 3 a 4 cm de cua i té un pes de 7 a 13 grams. Cada dia menja un volum igual al del seu pes caçant invertebrats. D’hàbits nocturns, té una vida molt intensa i viu una mitjana de 18 mesos. 

Teniu de temps fins al dilluns 19 de febrer. Moltes gràcies! 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral (CPSL)

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Biodiversitat, fauna, vertebrats, amfibis, rèptils, ocells, mamífers, Educació ambiental, Divulgació, Webs, Exposicions,