Litoral
La iniciativa té com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral engega un projecte de ciència ciutadana d'elaboració d'una col·lecció virtual dels insectes del Parc

$urlFileEntry

'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles

31/07/2020

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que aquests prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit del Parc. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana, cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat.

Aquest nou projecte de ciència ciutadana ideat pel Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral "Salvador Grau i Tort" s’adreça a tots els usuaris i visitants del Parc. La proposta consisteix en l’elaboració, mitjançant fotografies, d’una col·lecció virtual dels insectes i altres artròpodes presents en l’espai natural protegit.

Per participar-hi, caldrà que els usuaris enviïn imatges dels insectes amb què es topin durant les sortides i excursions pel Parc, ja siguin saltamartins, xinxes, libèl·lules, mosques i mosquits, escarabats, papallones i formigues, aranyes, abelles, milpeus, etc. Especialistes revisaran les imatges enviades i amb elles es crearà un àlbum digital que es penjarà al catàleg col·lectiu dels centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals.

Aquelles persones interessades a sumar-se a la confecció d’aquest àlbum han d’enviar un correu electrònic al Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral (p.slitoral.cdp@diba.cat). Se'ls farà arribar, aleshores, tota la informació i els passos a seguir per col·laborar amb la col·lecció virtual d’insectes del Parc de la Serralada Litoral, una interessant proposta de ciència ciutadana que té com a objectiu conèixer la biodiversitat i presència d’aquest grup tan desconegut i alhora tan important per al nostre entorn.

Recordeu que durant els dies de la festa major de Vilassar de Dalt (del 24 al 27 d'agost) encara podeu visitar l'exposició 'Insectes' al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. La mostra és una col·lecció de quaranta-quatre imatges de Marta Goula i Albert Masó (fotògrafs naturalistes i membres de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura) que expliquen com són i quines característiques tenen aquests animals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Litoral, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, Educació ambiental, Divulgació, Webs, Exposicions, ODS,