Litoral
Al Parc de la Serralada Litoral

Els voluntaris del Cercle arrangen el recinte sobirà del castell de Sant Miquel

$urlFileEntry

Voluntaris i personal del Parc. Autor: Cercle Voluntaris

28/10/2019

Una vintena de voluntaris van dedicar el matí del dissabte 19 d'octubre a realitzar diverses tasques de recuperació i neteja dels entorns del castell de Sant Miquel.

Un cop van arribar a Vallromanes, el grup de voluntaris participants es va endinsar al Parc de la Serralada Litoral fins arribar al peu de les restes d’un antic poblat iber i del castell de Sant Miquel, just a la frontera entre Vallromanes i Montornès del Vallès. Un cop allí, la Laura León, sobreguarda del Parc, en Diego Fernández i en José Veler, guardes del Parc, van oferir al grup una explicació de la tasca del dia, això és, extreure la llenya dels entorns del castell.

Els dies previs a l'actuació, el personal del Parc de la Serralada Litoral va participar en l’extracció de la vegetació del recinte sobirà del castell de Sant Miquel, així que els voluntaris van acabar de completar les tasques traslladant les restes vegetals per un corriol de difícil accés. 

Els grup de voluntaris va treballar de valent i cooperativament, ja que es van situar al llarg del corriol organitzant una cadena humana per traslladar tota la llenya fins a un remolc situat als peus del caminoi.

Després d’una estona de feina, els voluntaris van gaudir d'un descans durant el qual van gaudir de la xerrada d’en Ferran Díaz (tècnic de Patrimoni de Montornès del Vallès) asseguts en l'indret que havia estat el pati d’armes del castell, on es realitzava la vida quotidiana. Tot explicant-los la construcció del castell durant el segle XI i la vida que es portava en aquesta zona (a més a més de fer un repàs al poblat iber datat entre els segles V i el III aC), la xerrada va traslladar-los a temps remots.

Per a més informació sobre les diverses activitats del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, podeu consultar la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental, ODS,