Litoral
Aportarà informació molt valuosa per a la conservació i divulgació d'aquest rapinyaire

Engega el canal Youtube dels astors del Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Astor. Autor: Gregori Maestre

18/11/2016

Després d'un temps llarg de preparació, i gràcies a la participació dels incansables ornitòlegs col·laboradors del Parc, finalment el canal Youtube de l'astor del Parc de la Serralada Litoral ja està en marxa i tothom té a l'abast una eina molt útil per al coneixement i divulgació d'aquesta espècie.

El canal també ajudarà a sensibilitzar sobre la necessitat de la conservació de les poblacions de rapinyaries que hi ha al Parc de la Serralada Litoral, un fet encara més important atès el caràcter marcadament periurbà d'aquest espai natural protegit i l'elevada pressió de freqüentació i d'ús que suporta.

L'any 2010 es va iniciar l'estudi i seguiment de quatre de les espècies de rapinyaires presents al Parc: l'astor, l'àliga marcenca, l'aligot vesper i el duc. Ben aviat, el seguiment va incorporar la gravació en vídeo, que aporta una informació molt valuosa dels rapinyaires especialment quant al seu comportament. En aquesta primera fase es va triar l'astor (Accipiter gentilis) per iniciar les gravacions.

Al canal trobareu informació i gravacions de nius d'astor dels anys 2015 i 2016. S'espera properament anar incorporant altres espècies de rapinyaires.

Desitgem que aquest canal sigui una eina de difusió de l'astor i de la feina que es fa per a la seva conservació, que pugui ser aprofitat pels especialistes, pel gran públic, pels municipis i escoles del Parc i de la resta del país, i per qualsevol persona interessada per la natura i compromesa en la seva conservació.

Al canal Youtube Astor del Parc de la Serralada Litoral s'hi pot accedir també des del web del Parc.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral

Categoria: Litoral, Vídeos, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, Divulgació, Vídeos, Webs,