Marina | Litoral | Montnegre-Corredor
A l’entorn de la Roca d’en Toni i el Castell de Pedra

Guardes i tècnics participen en un taller de camp amb l'ús de l'app NaturaList i el web Ornhito.cat

$urlFileEntry

Moment del taller. Autor: CPSL

21/10/2017

El divendres 29 de setembre, una dotzena de guardes i tècnics dels parcs de la Serralada Litoral, Serralada de Marina i el Montnegre i el Corredor van realitzar a l’entorn de la Roca d’en Toni i el Castell de Pedra, al sector central del Parc de la Serralada Litoral i dins el municipi de Vilassar de Dalt, un taller de presa de dades al camp i la seva posterior entrada fent servir la plataforma web Ornitho.cat i l’app NaturaList.

El taller tenia l’objectiu de refermar i ampliar els conceptes d’entrada, consulta i explotació de les dades de fauna mitjançant Ornitho.cat i va significar una ampliació pràctica, posant especial èmfasi en la recollida de dades al camp, del curs realitzat pel personal dels diversos parcs el 2016 a Barcelona.

Durant el matí, els guardes i tècnics participants van realitzar una pràctica de presa de dades amb llibreta de camp per a la seva posterior entrada de forma correcta al portal web www.ornitho.cat. També van dur a terme una pràctica de diferents modalitats d’entrada de dades en temps real fent servir l'aplicació per a mòbils i tauletes NaturaList i sobre les capacitats especials de l’app al camp. Així mateix, es va tractar de la consulta i explotació de les dades i es va fer una pràctica sobre les diferents capacitat de consulta de les dades disponibles a Ornitho.cat. 

Ornitho.cat és una plataforma que va iniciar-se amb l’objectiu de recollir dades d’ocells, però a poc a poc es va anar ampliant i, a l’actualitat, ja permet l’entrada d’altres grups de vertebrats i d’invertebrats i s’ha iniciat també per a les espècies vegetals. És la plataforma que s’ha escollit com a referència per a l’entrada de dades al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona.

El taller, que es va desenvolupar durant tot el matí, va proporcionar als participants l’oportunitat d’aplicar les metodologies d’aprenentatge en el propi lloc de treball i, alhora, va facilitar l’aparició i resolució de dubtes que les particularitats del Parc de la Serralada Litoral aporten sobre les tècniques apreses.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral (CPSL)

Categoria: Marina, Litoral, Montnegre-Corredor, Paisatge, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Aplicacions, Webs,