Litoral
Se sumen als tres que ja hi havia

S'habiliten tres nous miradors al Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Mirador del turó d'en Cases. Autor: CPSL

05/10/2018

El Parc de la Serralada Litoral és una veritable talaia que pot presumir de vistes privilegiades sobre el mar, les valls interiors i els pobles que l’envolten. Aquest estiu s’han acabat d’instal·lar tres nous miradors que facilitaran la seva contemplació: el mirador d’en Baldiri, el mirador del turó d’en Cases i el mirador de Céllecs.

Les actuacions han consistit en la instal·lació de baranes protectores, bancs per seure, senyalització direccional per arribar-hi i plafons interpretatius de les vistes.

El mirador d’en Baldiri, situat a cavall dels municipis de Premià de Dalt i Teià, ja era un punt conegut per les seves panoràmiques sobre la banda sud del litoral del Maresme i del Barcelonès. L’actuació ha volgut preservar la identitat del lloc, on destaca l’aflorament de pedres que sempre han fet de seient per observar les vistes.

El mirador del turó d’en Cases està situat entre Premià de Dalt i Vilassar de Dalt, a mig camí de la pista de les Sureres. La panoràmica d’aquest mirador també s’obre al Mediterrani, cobrint la banda oest del litoral, amb el castell de Burriac al fons.

El mirador de Céllecs es troba entre Òrrius i Vilanova del Vallès i el trobem associat a la ruta prehistòrica I i el sender PR-C 36, ben a prop del poblat ibèric de Castellruf. És l’únic mirador del Parc que mira cap al Vallès Oriental. En dies clars, la vista s’allarga fins a Montserrat, la Mola i Tagamanent.

Dins del mateix projecte també s’ha inclòs la substitució de la barana del mirador de la Cornisa, una actuació que millora la seva estabilitat.

Per a més informació sobre els diversos miradors del Parc de la Serralada Litoral podeu consultar aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral (CPSL)

Categoria: Litoral,