Litoral
Amb un passi d'imatges del prestigiós fotògraf astronòmic Juan Carlos Casado

La Nit d'estels a Òrrius, primera activitat Viu el parc al Parc de la Serralada Litoral després de l'aturada per la COVID-19

$urlFileEntry

Nit d'estels a Òrrius. Autora: Sílvia Ariza

15/06/2020

Després de mesos en què no ha estat possible realitzar cap proposta a la natura, el dissabte 13 de juny es van poder reprendre les activitats del programa Viu el Parc amb la Nit d’estels a Òrrius, al Parc de la Serralada Litoral. Respectant les mesures de seguretat i aforament, els assistents van poder conèixer una mica millor com es formen els estels i com l’ésser humà, sempre intrigat pels misteris d'una nit estrellada, ha anat descobrint l'Univers.

Prop d’una vintena de persones que s’havien inscrit prèviament a l’activitat van trobar-se el dissabte 13 de juny a la Sala Teatre del municipi d’Òrrius, al Parc de la Serralada Litoral, per gaudir d’un clàssic del programa Viu el parc: la Nit d’estels.

La vetllada, dirigida per Inés Dibarboure, va començar amb un passi de diapositives amb fotografies fetes amb telescopi pel prestigiós fotògraf astronòmic Juan Carlos Casado. El públic va participar activament a la xerrada amb nombroses preguntes relacionades amb l’explicació.

En tot moment es van respectar les mesures de seguretat i distància, ocupant l’aforament de la sala en un 30 %, i posant a disposició del públic gel hidroalcohòlic i mascaretes.

Malauradament, les condicions meteorològiques d’aquell vespre no van permetre la posterior observació a ull nu del cel ni el visionat amb telescopi que estava previst. Tot i això, els assistents van gaudir de l’activitat i van marxar a casa amb una visió més àmplia del seu coneixement de l’Univers.

compartir

Font de la informació: Viu el parc

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,