Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
Una vuitantena de persones va gaudir de l'espectacle

Roger Mas omple de música i poesia l’era del Marquet de les Roques, al Parc Natural de Sant Llorenç

$urlFileEntry

Roger Mas durant el recital. Autor: XPN

30/05/2017

El diumenge 28 de maig, l’ombra dels til·lers de l’era de la masia del Marquet de les Roques (vall d’Horta), al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, va aixoplugar la vuitantena de persones que s’hi van aplegar per escoltar les cançons de Roger Mas. El recital formava part del cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017’, a més de ser unes de les activitats organitzades per la Xarxa de Parcs Naturals per celebrar el Dia Europeu dels Parcs.

Un públic configurat per gent de totes les edats (infants inclosos) i, sobretot, per seguidors incondicionals de l’artista va seguir amb atenció les explicacions i temes que el cantautor, acompanyat del so de la guitarra, va anar interpretant del seu darrer llibre El dolor de la bellesa.

Roger Mas es va centrar a expressar el concepte tel·lúric de la natura, ben present en el seu repertori i molt encertat en el context del recital al Marquet de les Roques, indret en què la força del paisatge és més que evident, als peus de la masia que havia acollit el poeta Joan Oliver i la seva família.

Durant el recital, d’aproximadament una hora de durada, Mas va recórrer temes diversos de la seva discografia i va fer presents (com no podia ser d’altra manera) els referent literaris que l'acompanyen al llarg del seu camí. Així doncs, Jacint Verdaguer, Francesc Pujols, Goethe, Monteverdi o Lou Reed, entre d'altres, no van faltar a la cita.

Us recordem el proper recital del cicle:

Parc Natural de l'Alt Pirineu

Dissabte, 10 de juny, a les 19 h

Centre d'Art i Natura. La Bastida, s/n. Farrera: Trobada poètica amb David Caño, Míriam Cano i Carles Rebassa (Editorial Terrícola). Acompanyament musical de veu i percussió a càrrec d’Arnau Obiols.

Diumenge, 11 de juny, a les 12 h

Centre d'Art i Natura. La Bastida, s/n. Farrera: Passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals. Actualment, Tramoia Cultura coordina el cicle. Des de l'any 2004, aquest cicle ajuda a difondre la poesia com una expressió artística lligada a la natura i, especialment, als espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i d'altres de fora de Catalunya. A més a  més del canal Youtube, podeu trobar tota la informació al programa, la pàgina web i el Facebook de Poesia als parcs.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura i XPN

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Poesia als parcs, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Viu el parc,