Marina
Es preveu que sigui la primera d'un seguit d'activitats de descoberta de l'entorn

El Parc de la Serralada de Marina acull una passejada guiada per a professionals de l'Hospital Germans Trias

$urlFileEntry

Grup de participants. Autor: Hospital Germans Trias

13/06/2019

En el marc de les activitats commemoratives del Dia Europeu dels Parcs, el divendres 31 de maig va tenir lloc una passejada guiada per a professionals de Germans Trias i Pujol a la serralada de Marina organitzada per l'Hospital i el Parc.

El grup, format per una quinzena de professionals de l’Hospital Germans Trias, va començar l’itinerari SLC-142 El torrent de l'Amigó a les 13.30 h a la zona de la rotonda de Can Ruti i es va dirigir cap al torrent de l’Amigó. A l'inici, els participants van trobar la bassa de Fregons i el Roure Vell. Seguint el corriol amunt i enmig d’un tram de bosc mediterrani van arribar fins a la font de l’Amigó, tot passant pel safareig i les antigues vinyes. La ruta va continuar cap al turó d’en Seriol pel camí del bosc.

Al llarg de tota la passejada, el grup va estar acompanyat per en Fernando Carceller, professor de secundària de Biologia i president d'Aloc (associació naturalista dedicada a l'estudi de la flora i la fauna a la Mediterrània que col·labora habitualment amb el Parc) i pel tècnic d’Ús Públic i Educació Ambiental del Parc de la Serralada de Marina. Durant el trajecte, van oferir-los explicacions detallades de gran interès biològic i paisatgístic sobre la serralada de Marina, amb referències històriques sobre la flora i la fauna autòctones.

La iniciativa, que s’emmarca en la voluntat de la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, el Parc de la Serralada de Marina i l’Institut Català de la Salut mitjançant la Gerència Metropolitana Nord d’apropar l’Hospital al medi natural que l’envolta, va generar prou expectatives entre els professionals de l’Hospital, que la van valorar de manera satisfactòria.

Ara, es preveu que es programin noves actuacions i activitats que continuïn apropant Parc i Hospital a un àmbit únic de natura i salut com és l’entorn de Can Ruti.

Per a més informació sobre els itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Hospital Germans Trias i XPN

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Educació ambiental,