Marina
Va presentar els projectes de millora d'hàbitat en conveni amb l’Obra Social 'la Caixa'

El Parc de la Serralada de Marina participa al Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans

$urlFileEntry

Tècnics i directora del Parc. Autor: XPN

12/06/2017

El Parc va formar part de la celebració dels vint anys del Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF), que va tenir lloc entre el 31 de maig i el 2 de juny a la ciutat de Barcelona.

La seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va acollir el Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF), que va celebrar enguany el 20è aniversari amb el congrés "Les vores del bosc urbà. Franges, marges i espais de transició". L’esdeveniment va aplegar una important representació d'investigadors i professionals de l'àmbit europeu interessats a reflexionar sobre les vores del bosc urbà com a espai d'oportunitats per connectar i vertebrar el territori.

I és que és evident que les ciutats del segle XXI han emprès un canvi de mentalitat: abandonen la idea de ciutat central versus perifèria per passar a concebre la metròpolis com un mosaic territorial d'espais, corredors i fluxos; una matriu biofísica on la infraestructura verda pren un valor estructurador per al territori en detriment del protagonisme de les grans infraestructures del transport, i on els espais de límit deixen de ser línies administratives i es plantegen com a espais estratègics per a l'ecologia, el lleure i la producció.

Participació del Parc de la Serralada de Marina

Durant el congrés, es va posar damunt la taula la rellevància dels boscos urbans i periurbans, entre els quals es troben aquells que conformen el Parc de la Serralada de Marina, a l’hora de construir un paisatge sostenible i saludable, i es van abordar els temes de la connectivitat ecològica, la compatibilitat de serveis ecosistèmics, la biodiversitat i les pertorbacions.

La participació del Parc de la Serralada de Marina es va concretar en la presentació, a càrrec de Joan Rovira, tècnic de l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, d'un pòster en què es mostraven tots els projectes de millora d'hàbitats realitzats al llarg de la darrera dècada sota l'auspici de l'Obra Social “la Caixa”.

Les jornades van comptar amb l'assistència de la directora del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez, i del tècnic del Parc, Jose Santaella.

Trobareu més informació sobre els projectes realitzats al Parc de la Serralada de Marina en el marc del conveni de col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Biodiversitat, Gestió del medi, Divulgació, Ponències,