caes

Marina Unes 250 persones van gaudir de quinze activitats de descoberta de la natura

El programa Parc a taula participa en la matinal "La primavera a la serralada de Marina"

28/05/2024

La matinal "La primavera a la serralada de Marina", celebrada a Badalona el diumenge 26 de maig, va reunir al voltant de 250 persones que van participar de les quinze activitats ludicoeducatives de descoberta de la natura organitzades per donar a conèixer, al públic familiar, els valors naturals de l'entorn de l'Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges, al Parc de la Serralada de Marina. A més, el programa Parc a taula hi va ser present en algunes de les accions que es van dur a terme durant la matinal. 

Algunes de les activitats que van tenir-hi lloc van ser tallers de descoberta de papallones, de plantació de flora autòctona per afavorir la biodiversitat, d'anellament d'ocells, d'identificació d'insectes, contacontes, i activitats de tècniques d'estampació amb elements naturals, entre moltes altres. Així mateix, per concloure la matinal, es van fer dos alliberaments de fauna salvatge recuperada, concretament d'una serp verda (Malpolon monspessulanus) i d'un llangardaix ocel·lat (Timon lepidus). 

Aquesta matinal s'ha inclòs en la 9a edició de la Setmana de la Natura que, del 22 de maig al 5 de juny, organitza més de 500 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya. 

Participació del programa Parc a taula en la matinal 

El programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals hi va ser present a través de dues accions: per una banda, un dels productors adherits al programa, Conreu Sereny, va poder disposar d'un espai de venda i degustació i, per l'altra, en un dels espais de la masia es va instal·lar l'exposició itinerant "Parc a taula", que va poder ser visitada pels participants de la matinal. A més, al costat de l'espai de Can Sereny, es va habilitar un taulell amb informació del Parc (mapa de l'espai natural i els seus equipaments, propostes d'itineraris i guies sobre insectes i papallones diürnes del Parc de la Serralada de Marina).  

La matinal l'organitza anualment l'Ajuntament de Badalona i l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i, en aquesta edició, ha comptat amb la col·laboració del Parc de la Serralada de Marina, els programes Parc a taula i Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Biblioteques de Badalona. 

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Marina, Parc a taula, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,