caes

Marina | Xarxa de Parcs Naturals Amb una vintena d’assistents a l’ermita de Sant Pere de Reixac

Els poetes novells Jun Komura i Hug Casals acompanyats d’Ota Quílez a la guitarra enceten el cicle de Poesia als parcs al Parc de la Serralada de Marina

15/04/2024

Com cada any al voltant de la primavera, ha començat Poesia als parcs, el cicle de recitals poètics amb acompanyament musical de la Xarxa de Parcs Naturals, que s’allargarà fins a l’octubre i passarà per 11 espais naturals diferents, incloent-hi L’Alguer. El primer recital va ser dissabte 13 d’abril al vespre a l’Ermita de Sant Pere de Reixac, de Montcada i Reixac, al Parc de la Serralada de Marina, amb Jun Komura i Hug Casals acompanyats per Ota Quílez, del grup Estruç. El va seguir també un micro obert de participació lliure.

Acompanyats d’un dia radiant, una vintena de persones van poder gaudir dels versos de dos poetes novells, Jun Komura i Hug Casals, acompanyats de l’ambient musical de la guitarra d’Ota Quílez, integrant del grup Estruç, que el 2022 van treure el disc de rock eclèctic “Kitsch, cliché, olé” (The Indian Runners, 2022).

Jun Komura amb el poemari Els enyooors va guanyar el VI Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. La seva poesia destaca pels girs irònics, els contrastos textuals, l’eclecticisme temàtic i la hibridesa formal. Hug Casals amb el poemari Un cos que bull va guanyar el Premi de Poesia Amadeu Oller 2023, els seus poemes uneixen el text amb diferents moviments corporals i aposten pel joc i la complicitat, evocant tant la seva terra natal, el Berguedà, com la seva estada a París. 

Tots dos són veus joves i incipients del panorama poètic català amb les quals s’ha volgut donar el tret de sortida d’aquest cicle que inclourà poetes de tot tipus, des dels més emergents fins als més consolidats. És amb aquest esperit també que al final del recital es va obrir el micròfon perquè qui volgués pogués aprofitar l’espai per recitar. Hi van participar Jordi López, Fèlix Rico i Maria Sánchez. Tots tres van compartir poemes propis.

Tot plegat dins de l’ambient sonor d’Ota Quílez del grup Estruç, gràcies a la col·laboració amb el segell musical The Indian Runners. Un univers musical ben adient pel que vol ser Poesia als Parcs, un seguit d’oportunitats per gaudir, simultàniament, de l’entorn natural i la poesia.

El proper recital de Poesia als parcs serà el dissabte 27 d’abril a les 18 h, a Les Vinyes de Martorelles, al Parc de la Serralada Litoral. Hi recitarà el poeta Manuel Forcano acompanyat del piano de Claudi Herreros. Després, la filòloga Montse Marsal, que n’està fent la tesi doctoral, conversarà amb el poeta sobre la seva obra. L’activitat és gratuïta i d’accés lliure i comptarà amb interpretació de Llengua de Signes Catalana (LSC).

compartir

Font de la informació: Tramoia

Categoria: Marina, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Viu el parc, ODS,