Marina
Adreçades a un públic general i familiar, són gratuïtes

Engega el programa de passejades guiades 2019 al Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Descobreix la serralada de Marina. Autor: Aloc

08/01/2019

El diumenge 20 de gener comencen les passejades guiades anuals al Parc de la Serralada de Marina. La primera sortida permetrà descobrir el funcionament dels boscos de la serralada, a la vall de Pomar (Badalona). El cicle de sortides guiades és gratuït i s’adreça a un públic general i familiar. Entre gener i novembre s’ofereixen setze passejades sobre temàtiques diverses que donen a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la serralada de Marina.

Amb el guiatge d'experts coneixedors del territori, els participants a les passejades visitareu valls amagades i turons ocupats des d’antic pels pobladors d’aquestes terres, us endinsareu en els diferents ecosistemes del Parc i visitareu equipaments que us facilitaran la interpretació d’aquest paisatge fortament humanitzat.

El programa compta amb la col·laboració de diferents entitats d’estudiosos i amants de la natura així com de les administracions que componen el Consorci del Parc de la Serralada de Marina: els ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Fost de Campsentelles i Tiana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Entre les setze sortides programades enguany, hi ha des de tres sortides nocturnes, observacions d’aus migratòries, visites a la vall de Pomar, la vall de la cartoixa de Montalegre, la vall de Betlem amb Sant Jeroni de la Murtra i Conreu Sereny fins a sortides dedicades als paisatges geològics, les vinyes, les papallones, els ocells, els amfibis i els bolets.

Informació general

Les activitats són gratuïtes si bé les places són limitades i, per tant, cal reservar amb antel·lació. Les reserves es fan telefònicament a partir de deu dies abans de l'activitat per ordre d'inscripció. A menys que quedin places lliures, es limitarà a un màxim de sis participants per inscripció i a tres activitats anuals per persona.

Inscripcions

Cal fer inscripció prèvia a l’Oficina del Parc de la Serralada de Marina. La Conreria els dies feiners, de les 10 a les 13 h, trucant al telèfon 933 956 336, a excepció de les passejades dels dies 10 de febrer, 14 de juliol i 27 d’octubre (consulteu-ne els detalls en la descripció del programa).

Els punts de trobada es concretaran en el moment de fer la reserva. Si el temps no permet fer l'activitat en bones condicions, es posposarà a un altre dia a criteri de l'organització.

Requisits

Cal dur calçat còmode per caminar, cantimplora amb aigua i, de manera optativa, prismàtics. No us oblideu la càmera si teniu previst participar en el VI Concurs de Fotografia Digital del Parc. L’enviament d'imatges finalitzarà el 31 de maig del 2019. Us en seguirem informant.

Més informació

Podeu consultar i descarregar-vos el programa [PDF] així com l’Agenda dels parcs.

També podeu consultar la pàgina web Passejades guiades. A mesura que s’iniciïn, hi trobareu tots els programes de sortides guiades anuals de la resta d'espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Biodiversitat, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació,