Marina
Se suma als dedicats al Montseny, Montnegre i el Corredor i Collserola

'Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina', volum de fotografies nocturnes

$urlFileEntry

Detall de la portada. Autor: Mariano Pagès

10/01/2018

'Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina' és una obra fotogràfica de Mariano Pagès que recull l’arquitectura religiosa del Parc i el seu entorn des d’una perspectiva nocturna i creativa.

Mariano Pagès d’Urso ha creat un treball estètic i visual en el qual el patrimoni és el protagonista i els estels, el fil conductor. Totes les fotografies s’han fet durant la nit, en condicions de foscor total i la il·luminació dels edificis és feta in situ pel mateix autor amb criteris luminotècnics.

El volum, bilingüe català-castellà, conté nombroses fotografies de prop d’una vintena de temples de Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Tiana; pròleg de Mercedes Duran, directora del Museu Municipal de Montcada i Reixac; presentació de l’autor, i compta amb el patrocini del Consorci de Parc de la Serralada de Marina.

Entre d’altres, gaudireu d’imatges nocturnes de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona), la cartoixa de Santa Maria de Montalegre (Tiana), Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) o la Mare de Déu de la Mercè. Torribera (Santa Coloma de Gramenet) així com interessants panoràmiques de paisatges nocturns diversos (Barcelona, el Maresme, vall del Besòs, mar Mediterrània...) des de diferents cims que envolten la serra de Marina. A diferència d’altres volums de la mateixa col·lecció, en aquesta ocasió s’inclouen fotografies de creus de terme.

Mariano Pagès és l’autor d’Estels, ermites i esglesioles del Montseny; Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor; Estels, ermites i esglesioles de Collserola i Retrats del Montseny. 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals i Mariano Pagès

Categoria: Marina, Altres publicacions,