Marina
Conté la informació més rellevant del Parc

Es reedita el desplegable del Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Detall del desplegable. Autor: XPN

10/01/2018

La reedició compta amb un nou disseny i recull la informació més important sobre la biodiversitat, història i ocupació humana, aprofitament socioeconòmic i ús públic del Parc. També conté una selecció dels deu punts d'interès més destacables d’aquest espai natural protegit, amb una breu explicació i ubicats en el mapa del Parc. El nou desplegable es completa amb la relació d'accessos i dels seus equipaments i dels antecedents, creació i objectius de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN), de la qual en forma part.

La publicació de benvinguda al Parc és una eina útil i pràctica per conèixer ràpidament els atractius i les característiques principals del Parc de la Serralada de Marina. Conté els trets essencials que defineixen aspectes tals com la biodiversitat, l’ocupació i petjada humana, el ric patrimoni construït, les activitats i l’aprofitament socioeconòmic dels seus recursos i, també, les activitats i propostes que s’hi organitzen i programes vinculats a l’ús públic (Viu el parc, Poesia als parcs. Lletres i paisatges, etc.).

El díptic és de gran ajuda a l’hora de decidir i organitzar sortides al Parc ja que ofereix una selecció dels deu punts d’interès més destacables i la informació bàsica sobre aquesta desena de monuments o indrets escollits situats en un mapa de l’espai natural. Entre d’altres, la tria inclou des de la cartoixa de Santa Maria de Montalegre, Sant Jeroni de la Murtra i les seves ermites, Sant Pere de Reixac i la seva vall, la font del Tort i la font de l’Amigó fins al poblat ibèric de les Maleses, de Puig Castellar i del turó d’en Boscà.

Els diversos accessos per carretera, autobús, metro i ferrocarril així com la llista d’equipaments del Parc (Oficina del Parc, punts d’informació, centres de documentació, àrees d’esplai i escoles de natura) completen la publicació. Finalment, el díptic explica i difon l'essència del projecte de planificació, gestió i conservació d'espais naturals protegits que constitueix la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Podreu trobar el nou desplegable a l’Oficina, centres i punts d’informació del Parc o descarregar-vos-el en PDF. La publicació també s'ha editat en castellà, anglès i francès.

Fins al moment, s’han reeditat els desplegables corresponents a la Xarxa de Parcs Naturals, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina. Durant el 2018 es publicaran i distribuiran els corresponents a la resta d’espais protegits que formen la XPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina,