Marina
Dins les accions per preservar el Parc

El Parc de la Serralada de Marina reforça la senyalització dels usos dels camins

$urlFileEntry

Senyalització al turó d'en Seriol. Autor: XPN

28/06/2019

La biodiversitat del Parc de la Serralada de Marina és una font de benestar per a moltes persones que el visiten i que tenen la consciència de promoure’n la seva preservació. El valor essencial de la biodiversitat del Parc rau en el fet que és el resultat d’un procés històric dels seus diferents usos.

 

Des del Consorci del Parc de la Serralada de Marina es fa un esforç constant per neutralitzar les incidències que es pro­dueixen i per mantenir en un estat òptim els ambients naturals i els diversos espais que, tan sovint, s’omplen de visitants que passegen, fan esport o reposen una estona en un indret tranquil per gaudir del contacte directe amb la natura.

 

Efectes, indicacions i recomanacions sobre l'ús de la bicicleta al Parc

 

Cada cop és més habitual que els espais naturals siguin visitats per usuaris que es desplacen amb bicicleta, tanmateix, el pas continuat de bicicletes per alguns camins provoca la compactació del sòl i redueix la bona permeabilitat del terreny. Circular fora de les pistes forestals produeix un trepig de la vegetació herbàcia i n’acaba dificultant la recuperació. També la frenada de les rodes en el descens per pendents pronunciats provoca greus efectes d’erosió.

 

És per tot això que per conciliar l’ús d’aquest vehicle amb la conservació de l’espai natural protegit i amb la resta d’usos del Parc de la Serralada de Marina, us demanen que seguiu les indicacions i recomanacions següents:

 

· Respectar la preferència dels vianants i evitar causar molèsties.

 

· Adequar la velocitat a les característiques de la via per evitar les situacions de risc i garantir la seguretat dels vianants, especialment en els llocs més freqüentats.

 

· Circular només per les vies principals i per totes les pistes forestals i camins de passeig amb una amplada de més de tres metres, en què no estigui expressament prohibit, com senders, rierols, torrents, roquissars, camp a través, camins d'amplada inferior a tres metres i les especialment senyalitzades a l'efecte.

 

· La velocitat pot provocar accidents. Cal que estiguem especialment atents a la seguretat personal i col·lectiva per evitar ensurts.

 

· Eviteu fer cridòria sobretot si aneu en grups, tant pel bé de la fauna del Parc com de la resta d’usuaris que volen gaudir de la tranquil·litat de la natura.

 

Regulacions al Parc de la Serralada de Marina

 

Per a més informació podeu consultar la pàgina dedicada a les Regulacions al Parc de la Serralada de Marina. Hi trobareu diverses publicacions informatives sobre l'ús de la bicicleta, la circulació motoritzada o l'acampada.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Biodiversitat, Divulgació,