caes

Marina També es van extreure 38 kg de residus a la mateixa zona

Recullen més de 80 kg de vegetació exòtica al Berenador de Can Ruti, al Parc de la Serralada de Marina

17/06/2024

Un grup de voluntaris va dur a terme el dijous 13 de juny tasques de manteniment ambiental i retirada tant de vegetació exòtica com de residus a l’àrea d’esplai El Berenador de Can Ruti (Badalona), situada al Parc de la Serralada de Marina. Durant la jornada, organitzada per Ecoherència i Fundació Randstad en col·laboració amb l’òrgan gestor del Parc, es van extreure un total de 118 kg entre vegetació i residus.

La jornada la va coordinar una responsable i tres monitors de l’Assocació Sèlvans (a través d’Ecoherència), a més de dues organitzadores de la Fundació Randstad, la participació de 13 treballadors voluntaris de l’empresa Arval Service Leases SAU (Grup BNP Paribas) i 25 participants del CEE Josep Sol i Rodríguez amb dos monitors més de la Fundació. En total, hi van participar 46 persones.

Els treballs que va dur a terme el grup de voluntaris van consistir en l’execució de tasques de manteniment ambiental i de conservació de l’entorn del Parc a la zona del Berenador. Concretament, es van retirar 80 kg de l’espècie exòtica canya americana (Arundo donax) per tal que les espècies autòctones puguin recolonitzar aquest espai. Així mateix, el grup de voluntaris també va poder retirar 38 kg de residus.

Les jornades de voluntariat ambiental contribueixen a cuidar i mantenir els entorns naturals més propers en millor estat i ajuden a sensibilitzar sobre la importància de la seva conservació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Voluntariat,