Marina
Podeu visitar la mostra fins al 31 de juliol

Tiana exposa les fotografies del volum 'Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina'

$urlFileEntry

Detall del cartell. Autor: Biblioteca Can Baratau

02/07/2018

El proper dijous 5 de juliol a les 19 h es presenta a la Biblioteca Can Baratau de Tiana l’exposició de les fotografies del llibre 'Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina', a càrrec del seu autor Mariano Pagès. La mostra podrà visitar-se fins al 31 de juliol.

Fa uns mesos, us informàvem de l’aparició del volum de fotografies Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina, de Mariano Pagès. Ara, entre el 3 i el 31 de juliol, la Biblioteca Can Baratau de Tiana acull l’exposició de les seves imatges. La presentació del llibre i de la mostra tindrà lloc el dijous 5 de juliol a les 19 h, i hi seran presents el fotògraf Mariano Pagès, l’alcaldessa del municipi, Ester Pujol, i la regidora de Cultura, Núria Blasco.

Per a més informació sobre l’exposició, consulteu aquest enllaç.

Història d’un llibre

En el volum Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina, Mariano Pagès d’Urso ha creat un treball estètic i visual en el qual el patrimoni d’aquest espai és el protagonista i els estels, el fil conductor. Totes les imatges s’han fet durant la nit, en condicions de foscor total i la il·luminació dels edificis és feta in situ pel mateix autor amb criteris luminotècnics.

Conté fotografies de prop d’una vintena de temples de Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Entre d’altres, a les seves pàgines gaudireu d’instantànies nocturnes de la cartoixa de Santa Maria de Montalegre (Tiana), la parròquia de Sant Cebrià (Tiana), l’ermita de l’Alegria (Tiana), Sant Jeroni de la Murtra (Badalona), Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) o la Mare de Déu de la Mercè. Torribera (Santa Coloma de Gramenet) així com interessants panoràmiques de paisatges nocturns diversos (Barcelona, el Maresme, vall del Besòs, mar Mediterrània...) des de diferents cims que envolten la serra de Marina.

El llibre, bilingüe català-castellà, compta amb un pròleg de Mercedes Duran, directora del Museu Municipal de Montcada i Reixac, i una presentació de l’autor. S’ha realitzat amb el patrocini del Consorci de Parc de la Serralada de Marina.

Mariano Pagès és també l’autor d’Estels, ermites i esglesioles del Montseny; Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor; Estels, ermites i esglesioles de Collserola i Retrats del Montseny. 

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Educació ambiental,