Marina
Fruit de la col·laboració entre l'Associació Ecometta i el Parc

Una webcam en temps real i una estació meteorològica, novetats a la web del Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Webcam del Parc. Autor: XPN

24/01/2017

L’any 2017 s’ha iniciat amb aportacions importants a la pàgina web del Parc de la Serralada de Marina. Per una banda, aquells que hi entrin podran consultar-hi les dades de l’estació meteorològica instal·lada a l’Oficina del Parc (Tiana) i, per una altra, visionar en temps real i mitjançant una webcam el cel d’un sector de l’espai natural protegit.

El passat mes de novembre, informàvem del conveni de col·laboració entre l'Associació Ecometta i el Parc de la Serralada de Marina que es materialitzava, principalment, en la posada en funcionament d’una estació meteorològica a l'Oficina del Parc de la Serralada de Marina (la Conreria. Tiana) i la consegüent recollida i emmagatzematge de dades meteorològiques.

Conscients del fet que les dades meteorològiques són bàsiques per portar a terme projectes tant de restauració com de seguiment i millora en l'àmbit dels espais naturals, i d’acord amb els objectius que motivaren l’acord de col·laboració entre Ecometta i el Parc, ara aquesta informació ja es difon a través de la pàgina web del Parc.

Les dades recollides per l'estació meteorològica instal·lada a l’Oficina del Parc. La Conreria (Tiana) s’actualitzen cada minut i si es prem al damunt de la imatge de la web s’accedeix a la informació referent a: temperatura, humitat, punt de rosada, vent, pressió atmosfèrica, pluja d’avui, intensitat de pluja, darrera pluja, pluja del mes, pluja de l’any, Wind Chill - temperatura de  sensació, THW Index, índex de calor, UV, radiació solar, i màximes i mínimes del dia.

Per una altra banda, gràcies a la instal·lació amb finalitats meteorològiques, científiques i mediambientals d’una càmera web a l’Oficina del Parc, tots els visitants de la pàgina web del Parc poden observar en temps real el cel i paisatge d’un sector del Parc.

L’Associació Ecometta és una organització sense ànim de lucre que promou activitats relacionades amb el medi ambient mitjançant la col·laboració amb altres entitats científiques, privades o administracions que dissenya i edita material d'estudi en relació a temes meteorològics i organitza seminaris i altres activitats que tenen a veure amb els objectius educatius.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Vídeos,