Montesquiu
El diumenge 13 de maig

Comença el cicle 'Notes a la Cabanya', al castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

02/05/2018

La paraula nota té molts significats: una nota musical, un petit escrit, una sensació, un apunt... Aquesta versatilitat caracteritza ‘Notes a la Cabanya’, un cicle en què la música i la poesia deixen la porta a oberta a altres formats i propostes artístiques, en un espai, la Cabanya del Castell de Montesquiu, especialment preparat per acollir espectacles de petit format.

La primavera del 2017 el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Parc del Castell de Montesquiu van iniciar aquest recorregut artístic amb el Cicle de música i poesia a la cabanya del castell, una aposta per una programació cultural d’espectacles de petit format i de qualitat que tenen com a base la música i la poesia que complementés les diferents propostes, en els darrers anys, s’han anat consolidant, com les activitats de descoberta de la natura, les visites teatralitzades o el festival Música a la gespa del juliol.

El primer cicle Notes a la Cabanya s’inicia el diumenge 13 de maig al migdia amb un espectacle que s’emmarca dins el segon cicle d’Òpera als Parcs, “Cançó d’amor i de guerra”. Es tracta d’una sarsuela catalana de Rafael Martínez Valls i, a la Cabanya, els assistents podran gaudir d'una versió de concert amb solistes, cor i piano.

El divendres següent, 18 de maig, el cicle continua amb “La mirada violeta. Aquest espectacle, que s’emmarca dins el programa Poesia als Parcs 2018, és una proposta poeticomusical teatralitzada de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres que retrata dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig. Cançons, poemes, diàlegs, reflexions i objectes faran submergir l’auditori en el món de les dues escriptores.

 

El divendres 25 al vespre, es presentaran en Toti Soler i la Gemma Humet en un repàs dels més de cinquanta anys de trajectòria musical del primer: música i poesia, dues formes d’art germanes que juntes creixen i germinen, dues veus unides cap a l’emoció, un captivador recorregut pel seu exquisit univers de guitarra i cançó a través dels seus millors temes.

 

El primer cap de setmana de juny, dissabte 2 al vespre, es tancarà el cicle amb el cantautor osonenc Guillem Ramisa, que presentarà la seva última publicació, “Bondat senzilla”, un homenatge a la bona intenció i a la gent que ens fa la vida més agradable. Amb un univers poètic propi i proper, el disc s’obre a terrenys variats, des del reggae fins al folk o el rock, i presenta unes cançons que emeten intensitat i intimitat.

 

Per a més informació, podeu descarregar-vos el programa aquí.

compartir

Font de la informació: Parc del Castell de Montesquiu

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Montesquiu, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,