Montesquiu
S'ha aplicat la tècnica de la pedra seca

Es consoliden i restauren els murs dels jardins de la masoveria del Castell

$urlFileEntry

Mur arranjat. Autor: XPN

21/02/2020

Els jardins del castell de Montesquiu estan delimitats per murs que antigament tancaven tot el recinte, que incloïa el castell, la masoveria i la cabanya. Amb la gran restauració del castell i entorns, a la darreria del segle XX, part dels murs es van mantenir però es va modificar sensiblement la seva forma per tal de permetre un accés lliure als jardins.

Amb el temps, els murs de la zona est i nord s’han anat degradant fins al punt de perillar-ne l’estabilitat, cosa que ha fet necessària la seva consolidació. Aquest més de febrer s’hi han fet treballs de restauració, aplicant la tradicional tècnica de pedra seca amb la qual havien estat construïts. Tanmateix, a la part superior, la pedra s’ha lligat amb formigó per assegurar la seva resistència i estabilitat.

Una de les accions de millora ha estat la construcció d’una obertura en forma de petita escala amb la mateixa pedra, per tal de connectar de forma més directa els jardins amb l’Àrea d’Esplai de la Font de Castell Xic, que fou inaugurada a finals del 2014 i que està equipada amb taules i bancs de fusta i un punt d’aigua potable.

Podeu veure més imatges de l'abans i el després de l'arranjament dels murs en el Facebook i en l'Instagram del Parc del Castell de Montesquiu.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montesquiu,