caes

Montesquiu Amb sortides de marxa nòrdica, tallers, música i activitats familiars, entre d'altres

El bosc i la natura, protagonistes de les activitats de primavera del Parc del Castell de Montesquiu

24/03/2021

Torna la programació d’activitats de primavera al Parc del Castell de Montesquiu i al territori de la vall del Ges, Orís i Bisaura. La nova temporada ofereix una àmplia varietat d’activitats culturals, actuacions del Música a la gespa i tallers de divulgació del medi natural i sortides guiades que ens descobreixen racons espectaculars d’aquest territori. 

Les sortides de marxa nòrdica s’inicien el 28 de març i tindran lloc diumenges al matí fins al mes novembre. Es podran descobrir indrets singulars de l’EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt com ara boscos amb arbres monumentals, serres, cims, baumes, salts d’aigua i cascades i elements del patrimoni cultural com esglésies, ermites i castells.

Programa d'activitats de primavera

El programa d’activitats de primavera s’inicia el dissabte 11 d’abril amb una visita guiada a Torelló per descobrir el món de les torneries, seguida per una sortida pel Parc del Castell de Montesquiu a la cerca d’orquídies silvestres el 17 d’abril de la mà de l’Alba Rovira, guia de muntanya. Amb les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca, el dissabte 24 d’abril passejarem pels entorns del castell de Montesquiu per observar el despertar del bosc i la màgia de les seves plantes.  

El mes de maig s’iniciarà amb un taller, programat el dissabte 1 al matí, adreçat especialment al públic familiar amb l’acompanyament i guiatge de la Berta Vilageliu. Experimentarem la connexió amb la natura a través dels seus elements i jugarem amb ells, ens inspirarem amb les seves textures i colors i crearem una obra d’art.

També per a un públic familiar, el dissabte 15 de maig es proposa una sortida a Vidrà per descobrir qui dels participants s’orienta millor. Recorrerem Vidrà i el seu entorn a la recerca de diferents punts d’un circuit d’orientació, quin en sabrà localitzar més? Al final, tots els atrevits tindran una recompensa. El dissabte 22 de maig, si a l’abril no n’heu tingut l’ocasió, l’Alba Rovira ens tornarà a acompanyar al Parc del Castell de Montesquiu a la cerca d’orquídies silvestres.

Finalment, per tancar el programa, el dissabte 29 de maig al vespre, commemorant el Dia Europeu dels Parcs, es farà un taller sortida en què coneixerem bé els ratpenats: els escoltarem, els veurem i aprendrem per què val la pena protegir-los i conservar-los, un taller a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Música a la gespa, tots els diumenges de maig

Els diumenges de maig (9, 16, 23 i 30), els jardins del castell de Montesquiu acolliran el Música a la gespa de primavera, una proposta de música vermut amb actuacions de Joan Colomo, Jo Jet i Maria Ribot, Lu Rois i Alba Carmona. Cal inscripció prèvia.

Grups reduïts, activitats a l'aire lliure, prèvia inscripció

Essent aquest un any especial a causa de la pandèmia, totes les activitats han estat pensades per ser realitzades a l’aire lliure i sempre en grups reduïts, amb inscripció prèvia imprescindible.

La informació de les activitats i l’enllaç per fer les inscripcions les trobareu a la web Territori Vall del Ges, Orís i Bisaura.​

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Montesquiu, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,