Montesquiu
Els dissabtes 4 i 11 de juliol

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals reprèn l'activitat amb dues sessions de formació al Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Grup de voluntaris durant la formació.
Autor: Cercle de Voluntaris

13/07/2020

Després del confinament, s’han reprès les activitats del Cercle de Voluntaris dels Parc Naturals amb dues sessions de formació, el 4 i 11 de juliol, al Parc del Castell de Montesquiu. La proposta, que portava per títol ‘La regió eurosiberiana. Prats i boscos de muntanya’, va aplegar una quarantena de voluntaris en dues sessions i es va realitzar a l’aire lliure i d’acord amb totes les mesures i protocols de seguretat.

La primera part de la formació als voluntaris sobre les característiques de la regió eurosiberiana i els prats i boscos de muntanya va tenir lloc als jardins de castell de Montesquiu. Un cop allí i acompanyat per una guarda forestal del Parc i la guia del castell, el director del Parc del Castell de Montesquiu, Joan Carles Àngel, va oferir als assistents una explicació sobre l'estat actual del Parc i la flora i la fauna de l’indret.

A continuació, els voluntaris van poder passejar per l’itinerari de l’obaga del castell acompanyats per Andreu Salvat, botànic i gran coneixedor de la zona. Salvat va explicar-los en profunditat les característiques de la regió eurosiberiana i la seva biodiversitat, tant pel que fa a la flora com a la fauna. Durant la passejada, segona part de la formació, el grup de voluntaris va poder observar algunes orquídies florides com, per exemple, l'hel·leborina de fulla ampla o el barretet piramidal.

Després de l'enriquidor passeig, el grup es va apropar fins a la Cabanya del Castell on va gaudir de l'exposició fotogràfica "Endreçant la quarantena" de Cassandra Casanovas.

La formació es va cloure amb un dinar als jardins del castell entre boixos, vols de papallones i til·lers florits. D’acord amb les limitacions i totals permesos, en cadascuna de les sessions va participar una vintena de voluntaris.

Per a més informació sobre el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, consulteu la seva pàgina web i les seves xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, ODS,