Montesquiu
Amb molta màgia, música i la 18a edició del Ral·li Fotogràfic

La Festa al parc aplega més de 300 persones al castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Espectacle 'Hocus Pocus'. Autor: Viu el parc / Fusic

25/06/2017

La 22a edició del programa Viu el parc, amb la Festa al parc i la 18a edició del Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu com a actes centrals, va aplegar més de 300 persones a l'entorn del castell.

Dins el programa Viu el parc, el diumenge 4 de juny es va celebrar a l’esplanada del castell de Montesquiu la Festa al parc. Si bé semblava que es podia posar a ploure en qualsevol moment, el cert és que el temps es va mantenir estable durant tot el matí, fet que va permetre tothom gaudir plenament de les diverses i variades activitats programades.

La màgia va estar present durant tota la jornada. A primera hora, les famílies van poder participar amb diversos tallers en què se’ls ensenyava a fer petits jocs de màgia utilitzant objectes quotidians. Cap al migdia, l’Eduard Juanola amb el seu espectacle “Hocus Pocus” va aplegar les més de 300 persones que van acostar-se al castell de Montesquiu i els va oferir un espectacle fresc i sorprenent. Després de l’actuació, Daniel Reza i Pau Segalés van deixar bocabadats amb els seus trucs de màgia tots els qui es van apropar a les seves taules.

Per arrodonir el matí, el castell va organitzar una jornada de portes obertes amb visita guiada gratuïta.

Augment considerable de participants al Ral·li Fotogràfic

Sens dubte, l’altre plat fort de la Festa al parc és el Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu. Organitzat amb la col·laboració del Grup Fotogràfic Manlleu i obert a tothom, és una iniciativa que vol promoure els valors naturals, culturals i històrics del Parc del Castell de Montesquiu i dels municipis que componen el Bisaura (Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà), i que enguany arriba a la 18a edició.

Els primers fotògrafs van aparèixer a les 8.45 h del matí, tot cercant les millors llums matinals. Cal destacar que aquest 2017 la participació ha augmentat considerablement, amb la inscripció de 57 persones. També és remarcable la presència i participació de famílies al complet, un fet a l'alça, amb una presència més alta de participants provinents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 1 de juliol a les 12 h a la Cabanya del Castell i les fotografies finalistes i guanyadores s'hi exposaran de l’1 al 30 de juliol, dissabtes i festius de les 11 a les 14 h, juntament amb una altra mostra de fotografies panoràmiques d'arreu del món de Joan Santaugini.

Un any més, la Festa al parc ha significat un matí molt complet per passar en família. Us hi esperem l'any vinent!

Nit d'estels

Recordeu que el divendres 11 d’agost podreu participar a la Nit d’estels al castell de Montesquiu. Entre les 21.30 i les 23.30 h, s’oferirà una sessió introductòria al coneixement del cel, mitjançant l’observació dels astres a ull nu i de planetes amb telescopi. Durant la nit es comentarà de manera amena i didàctica la història de l’observació del cel i les llegendes relacionades amb algunes constel·lacions. Les places són limitades i és necessari preinscriure’s a: nitdestels@fusic.org.

Descarregueu-vos el programa del 22è Viu el parc, aquí.

Descarregueu-vos les bases del 18è Ral·li Fotogràfic, aquí.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,