Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montesquiu Bany de bosc, sortida guiada, taller de sabons, curs de bolets i d'ocells i la Matinal Viu el parc

El Parc del Castell de Montesquiu programa activitats de descoberta de la natura i del territori

$urlFileEntry

Cartell de la programació. Autor: XPN

25/09/2020

Després d’una primavera sense programació a causa de la COVID-19, torna la programació cultural i d’activitats de descoberta de la natura i el territori al Parc del Castell de Montesquiu. Les activitats comencen el primer cap de setmana d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura 2020.

El 3 d'octubre es fa un bany de bosc a Vidrà, al bosc terapèutic de les Torrenteres. Reconnectem amb la natura experimentant el bosc a través dels sentits, amb l’acompanyament de la guia de banys de bosc Berta Vilageliu. 

Les activitats seguiran el dissabte 17 amb una sortida guiada a la natura, a les Escletxes de l’Euga, unes boniques i interessants formacions rocoses que dibuixen profundes esquerdes al mig d’una fageda imponent al terme de Vidrà. Serà amb Alba Rovira, guia de muntanya. 

El dissabte 24 retrobarem al Parc  les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca, que en aquesta ocasió proposen recuperar la fabricació de sabons i detergents casolans que durant segles va ser una tasca domèstica feta per les àvies de la casa.

Diumenge 25 hi haurà una cita als jardins del castell amb la ja tradicional Matinal Viu el parc, que arriba a la 25a edició. Tot un matí de jocs, tallers, música i espectacle als jardins i el 21è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu.

La programació seguirà amb dues jornades a la recerca dels tan apreciats bolets amb la col·laboració del Consorci del Ter. Els dissabtes 31 d’octubre i 14 de novembre es faran dues sortides de camp en què s'explicarà la biologia i el reconeixement dels bolets, s'aprendran els aspectes més importants que ha de conèixer un bon boletaire i el perquè de la gran repercussió social d’aquesta activitat, de la mà de Jordi Baucells, biòleg, enginyer tècnic agrícola i naturalista.

Tancant el cicle d’activitats de descoberta de la natura, els dies 7 i 8 de novembre el parc proposa un any més un curs flash d’ornitologia organitzat conjuntament amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Es farà un tastet d’ornitologia amb dues sortides pràctiques i una sessió teòrica, ideal per descobrir el món de l’observació d’ocells. Un curs impartit per Oriol Clarabuch.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental,