Montesquiu
Fotografia, ornitologia, història, SketchCrawl...

El Parc del Castell de Montesquiu us proposa activitats de primavera

$urlFileEntry

Programa de primavera 2019. Autor: XPN

03/04/2019

Entre els mesos d’abril i juny, el Parc del Castell de Montesquiu ofereix activitats molt diverses que inclouen tallers, excursions i sortides guiades, entre d’altres. Les propostes es realitzen al castell de Montesquiu si no és que s’indica un altre punt de trobada. En alguns casos, cal inscripció prèvia.

La primavera és un moment perfecte per realitzar activitats a l'entorn del Parc del Castell de Montesquiu. Descarregueu-vos el fullet, hi trobareu més informació i tots els detalls sobre els horaris, inscripcions, preu i punt de trobada.

Us avancem les activitats del programa de primavera del 2019:

Abril

· Dissabte 13 d’abril - SketchCrawl, passegem i dibuixem!

Ens trobarem a Torelló per passejar i dibuixar el nucli antic del poble. Hi haurà esmorzar per a tots els participants. En acabar es podrà participar al concert vermut organitzat amb motiu dels Matxos.

Hora: de 10 a 13 h // Punt de trobada: plaça Nova de Torelló // Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia // Hi col·labora: Grup de SketchCrawl de la vall del Ges, Orís i Bisaura.

· Dissabte 27 d’abril - Tècnica del trampeig fotogràfic

Introducció en el trampeig fotogràfic i en l’observació de rastres per al seguiment de grans mamífers salvatges. Veurem diferents prestacions dels diferents models de càmera i com s’utilitzen per a l’estudi del gat salvatge a Osona. Taller impartit per Ferran Sayol, doctor en Ecologia Terrestre, i Marc Vilella, biòleg.

Hora: de 10 a 13 h // Activitat gratuïta. Cal inscriure's al correu electrònic ichn@iec.cat // Organitza: Delegació d'Osona de la ICHN - GNO.

 

Maig

· Dissabte 4 de maig - Mussols i egagròpiles: descobrim el bosc de nit!

18.30 h. Taller per conèixer millor els mussols i descobrir què son les egagròpiles.

20.30 h. Sortida nocturna amb frontals a la cerca de mussols al bosc.

Hora: de 18.30 a 22 h // Preu: menors de 12 anys: gratuït; adults: 3,5 euros. Cal inscripció prèvia aquí.

· Diumenge 5 de maig - Sortida: els molins i la flora del Ges 

Farem un recorregut circular pel Ges, des de Torelló fins a la font Santa, i anirem descobrint la història dels antics molins que hi havia. Durant el recorregut coneixerem també la gran diversitat de flora del bosc de ribera.

Horari: de 9 a 13 h // Punt de trobada: Mercat Municipal de Torelló // Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia // Organitzen: ADET, Museu de la Torneria, Flora Catalana i Parc del Castell de Montesquiu.

· Diumenge 12 de maig - Castell de Besora, música i vermut

Pugem al castell de Besora per conèixer, de la mà dels arqueòlegs Marta Fàbregas i Francesc Busquets, els avenços dels treballs arqueològics i de les obres de restauració de l’església. Ens acompanyarà la música del duet diatònic Lil·lit i gaudirem del vermut ofert pels Amics del Bisaura.

Hora: de 10 a 13 h // Punt de trobada: Santa Maria de Besora (davant de l’Ajuntament) // No cal inscripció prèvia // Organitzen: Amics del Bisaura i Parc del Castell de Montesquiu.

· Dissabte 25 de maig - Taller d'escorces i arrels

Tornen les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca per oferir-nos un taller sobre escorces i arrels on destil·larem alzina, prepararem un ungüent d’arrel de consolda i elaborarem un xarop depuratiu d’arrels, adequat per prendre a la primavera.

Hora: de 10 a 13.30 h // Preu: menors de 12 anys: gratuït; adults: 3,5 euros. Cal inscripció prèvia aquí.

 

Juny

· Dissabte 1 de juny - Sortida fotogràfica de primavera – Dia Europeu dels Parcs

Amb aquesta sortida fotogràfica aprendrem a llegir el paisatge a través de la recerca estètica i visual, a enfocar les fotografies de forma propera (macrofotografia) i a buscar la relació entre subjecte i entorn.

Hora: de 9 a 13 h // Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al mail p.montesquiu.bisaura@diba.cat // Organitzen: Consorci del Ter i Parc del Castell de Montesquiu.

· 29 i 30 de juny - Curs flash d’ornitologia

Presentem un tastet d’ornitologia amb dues sortides pràctiques i una sessió teòrica, ideal per descobrir el món de l’observació d’ocells. Curs impartit per Arnau Bonan.

Hora: dissabte de 8 a 14 h (sortida de camp) i de 15 a 19 h (sessió a l’aula); diumenge de 8.30 a 14 h (sortida de camp) // Inscripcions: www.ornitologia.org // Organitza: ICO i Parc del Castell de Montesquiu.

 

Més informació i inscripcions:

www.turisme.gesbisaura.cat

Recordeu que el Parc del Castell de Montesquiu ofereix fins al 17 de novembre rutes de marxa nòrdica per la vall del Ges, Orís i Bisaura. Descarregueu-vos el programa aquí.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montesquiu, Educació ambiental, Biodiversitat, Educació ambiental, Divulgació,