Montesquiu
Es tracta d'una finca molt aïllada

Els voluntaris milloren l'entorn de la masia de Sant Moí, al Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Voluntaris a Sant Moí. Autor: Cercle Voluntaris

15/05/2019

El dissabte 4 de maig, els voluntaris del Cercle es van apropar fins a la masia de Sant Moí per millorar el mas, l'ermita i tots els seus entorns.

En arribar a la Farga de Bebié, el director del Parc, Joan Carles Àngel, i els guardes de manteniment forestal van donar la benvinguda al grup i els van explicar la situació actual d’aquest espai natural protegit. A continuació, els guardes, l'Albert, l'Esteve i en Dani, van acompanyar els voluntaris en una passejada agradable pel GR-151 fins arribar als entorns de la masia.

Sant Moí és una finca molt aïllada que no té serveis com aigua corrent o electricitat, fet que va provocar que a la dècada dels seixanta la masia allotgés els seus darrers ocupants. El temps no va passar en va per al mas i, per aquest motiu, la feina a fer no va ser poca: envernissar la porta de la masia i arranjar tota l'entrada, escombrar l'ermita i col·locar els bancs, reconstruir els murs de pedra seca dels entorns, retirar les pedres i el brancam que es trobava en les feixes properes a la finca, retirar l'heura que envaïa arbres i construccions properes i esporgar algun arbre de la zona.

Abans de marxar, els grup de voluntaris participants van poder conèixer l'interior del castell de Montesquiu i, després de la visita, van recuperen forces amb un bon dinar de carmanyola en els entorns enjardinats del castell de Montesquiu.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,