Montesquiu
Amb sortides, tallers i visites en cap de setmana

No et perdis el programa d'activitats de tardor 2018 del Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Programa de tardor. Autor: XPN

22/09/2018

Tallers de bolets i de destil·lació d'ortiga, sortides ornitològiques, la segona edició del nou format de visites teatralitzades al castell de Montesquiu... el programa d'activitats de tardor 2018 ofereix, durant els caps de setmana, interessants propostes de descoberta relacionades amb la natura i la història pròpies d'aquest territori.

Us oferim el detall de les activitats programades al Parc del Castell de Montesquiu entre els mesos de setembre i desembre. A la majoria de propostes és necessari inscriure's prèviament per poder participar.

· Diumenge 30 de setembre

Activitats del Dia Mundial dels Ocells

Matí, de les 9 a les 14 h. Anellament d’ocells. Tallers per als més menuts. Concurs infantil d’identificació. 9.30 h: sortida ornitològica guiada. 11.30 h: espectacle infantil "L’ocell de colors" de la companyia Sarandaca. 12 h: xerrada i Concurs d’identificació d’espècies.

Migdia. Dinar popular. Preu: 13 euros / adults; 5 euros / infants. Cal comprar el tiquet.

Activitats gratuïtes. No cal inscripció prèvia.

· Dissabtes 13 d’octubre i 17 de novembre

Sortides de bolets

Sortida de camp on explicarem la biologia i el reconeixement dels bolets, aprendrem els aspectes més importants que ha de conèixer un bon boletaire i el perquè de la gran repercussió social d’aquesta activitat. Taller a càrrec de Jordi Baucells, biòleg, enginyer tècnic agrícola i naturalista.

Sortida 1: 13 d’octubre.
Sortida 2: 17 de novembre.

Hora: de 9 a 13.30 h. Preu: menors de 12 anys gratuït / adults 3,5 € per sortida. Inscripcions aquí.

· Dissabte 20 d’octubre

L'ortiga i l'aloe vera

Les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca ens proposen un taller de destil·lació d’ortiga. Ens presentaran els usos i virtuts de l’ortiga i de l’Aleo Vera i n’elaborarem diferents productes.

Hora: de 10 a 13:30h
Preu: menors de 12 anys gratuït / adults 3,5 €. Inscripcions aquí.

· Diumenge 4 de novembre

Construïm caixes niu per als ocells!

Ens introduirem en el món dels ocells amb el taller de construcció de caixes niu. Aprendrem quines són les seves funcions, per a quins ocells serveixen, com es col·loquen i en construirem una per emportar-nos a casa! Taller impartit per Roger Arquimbau, biòleg i naturalista i David Aumatell, artesà de la fusta.

Hora: de 10 a 13.30 h
Preu: 8 € per caixa (recomanem una caixa per família o grup). Inscripcions aquí.

· Diumenge 11 de novembre

Sortida els masos rònecs

Amb aquesta caminada guiada per Antoni Prat i David Vilaseca, autors del llibre Masos rònecs, visitarem els entorns de La Foradada i Cogulera on coneixerem alguns dels masos abandonats i la seva història.

Hora: 9 h - Punt de trobada: Veïnat de Foradada, alçada de SOME, Sant Quirze de Besora. Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia. Organitza: ADET i Parc del castell de Montesquiu.

· Dissabte 1 de desembre

Rastres de tòfona

Temps de tòfona és una manera d’entendre la natura i l’univers de la tòfona que us oferirà la possibilitat de viure l'experiència única de buscar tòfones silvestres.

Hora: de 8.30 a 13 h - Punt de trobada: Sant Quirze de Besora, plaça Bisaura- Cal inscripció prèvia: santi@tempsdetofona.com - Preu: 50 € - Més informació al web.

· Del 12 al 27 d’octubre

Les malediccions del castell de Montesquiu

Noves visites teatralitzades al castell de Montesquiu. Un espectacle que pot fer por... i és millor veure acompanyat.

Dijous 11 d’octubre a les 20 h.

Divendres 12, 19 i 26 d’octubre a les 20 h.
Dissabtes 13, 20 i 27 d’octubre a les 20 h
.

Places limitades. Venda d'entrades aquí
 

Informació general

Més informació i inscripcions a www.turisme.gesbisaura.cat. Si no s’indica un altre punt de trobada, totes les activitats es realitzen al castell de Montesquiu. Podeu descarregar-vos el programa en aquest enllaç.

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Educació ambiental,