Olèrdola
Al conjunt monumental

La Festa Major del parc reviu la història a Olèrdola

$urlFileEntry

Taller de vestuari. Autor: Viu el parc / Fusic

19/11/2017

Dins la 24a edició del programa Viu el parc dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, el diumenge 5 de novembre es va celebrar al Conjunt Monumental d’Olèrdola la festa major del parc. Durant el matí, tres-centes persones van gaudir de tallers, activitats, portes obertes i visites guiades al recinte.

Olèrdola té una situació privilegiada entre la plana del Penedès i del Garraf. Des de la prehistòria, els seus pobladors hi han deixat la seva empremta: un poblat iber, una impressionant fortificació romana i una ciutat medieval, amb esglésies preromàniques i romàniques i tombes medievals excavades a la roca.

Aquest 2017, la festa matinal va tenir un eminent caràcter històric, amb l’organització d’una jornada de portes obertes al recinte i d’una visita guiada al conjunt monumental.

Quan arribaven, els visitants es trobaven amb el Príncep Mir Giribert i la seva esposa Guilla que els saludaven i els convidaven a vestir-se per a l'ocasió, tot acompanyant-los al taller de vestuari. Piles i piles de roba dels colors més habituals a l'època medieval esperaven les famílies per convertir-les, per un dia, en els súbdits del Príncep Mir Giribert. Feia goig veure petits i grans guarnits i reunits a punt per al començament de l'espectacle.

Durant el matí, es van fer tres passis (a les 11 h, les 12 h i les 13 h) amb molt bona participació i una seixantena de persones per sessió. Un historiador (que en un llenguatge correcte però ben entenedor donava referències historiogràfiques del lloc) aportava el seny a aquesta història. Mentrestant, un bisbe que demanava que la gent anés a missa, una primera esposa del príncep despitada, i altres personatges esbojarrats, van servir d'excusa per ensenyar els entorns del castell i el seu domini territorial.

En definitiva, la Festa Major del parc va ser un espectacle participatiu, en el qual el públic que ho desitjava va poder ser protagonista de la història, que va estar enregistrada per eTV - Llobregat TV.

Així mateix, l'esplanada del castell va acollir durant tot el matí els jocs de Festa i Fusta que van entretenir a grans i petits amb jocs infantils, reptes d'enginy i d'habilitat.

Un dia fantàstic en què unes 300 persones es van apropar a Olèrdola per gaudir del matí, l’entorn i la història.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web, Facebook i Twitter del programa Viu el parc.

compartir

Font de la informació: Viu el parc

Categoria: Educació ambiental, Olèrdola, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,