caes

Montesquiu Confirmen la presència de llúdriga, marta, gat salvatge, gorjablanc, teixó i guineu

Primeres fotografies del projecte de seguiment de carnívors prioritaris, al Parc del Castell de Montesquiu

27/07/2015

Des de mitjan del mes de juny, el Parc del Castell de Montesquiu ha engegat un seguiment a tot l'espai protegit que consisteix a col·locar càmeres de fototrampeig al medi per descobrir quines espècies de carnívors hi ha dins l'àmbit del parc.

En total, s'han col·locat 7 càmeres en punts estratègics de passos de fauna i abeuradors, seguint una metodologia que ja havia experimentat el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO). El control de les càmeres el realitza l'equip de guarderia del parc en col·laboració amb els membres del GNO.

En només un mes de mostreig, ja s'han obtingut resultats molt interessants pel que fa al grup de carnívors que s'esperava trobar. Així, es confirma la presència de llúdriga, marta, gat salvatge, gorjablanc, teixó i guineu.

A banda dels carnívors, les càmeres han permès també descobrir altres animals presents al parc com són el cabirol, senglar, esquirol i ocells com l'àliga calçada, que ha estat sorpresa visitant un punt d'aigua. També s'ha obtingut una imatge d'una guineu amb crancs a la boca que permet veure com aquesta espècie és capaç d'aprofitar els recursos que li ofereix un curs d'aigua.

A la pàgina de Facebook del Parc del Castell de Montesquiu, podeu veure una selecció de les millors imatges.

I a la llista de reproducció "Fauna" del canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals trobareu tres animacions. Per una banda, un acarament entre una llúdriga i una guineu, en un tram del Ter, en què la llúdriga planta cara a la guilla per defensar el seu territori; una altra en què s'observa el comportament típic dels mascles de cabirol fregant la base de les banyes a branques i matolls per tal de deixar marques d'olor al territori i, finalment, una tercera amb una femella de porc senglar i les seves cries.

compartir

Font de la informació: Parc del Castell de Montesquiu

Categoria: Montesquiu, Fotografia, Vídeo, Fauna, Biodiversitat, general,

Tags: parc del castell de montesquiu, fotografia, porc senglar, mamífers prioritaris, fototrampeig, marta, guineu, llúdriga, àguila calçada, cabirol, animació,