Guilleries-Savassona | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals
S'hi presentarà l'experiència i les mesures preses a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Jornada sobre els 'Efectes de l'eruga del boix en la gestió forestal'

$urlFileEntry

Trampa a les Guilleries-Savassona. Autor: XPN

22/02/2019

El proper dissabte 9 de març, entre les 9.45 h i les 12 h, el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu acollirà una sessió de treball dedicada a exposar la problemàtica de l’eruga del boix (Cydalima perspectalis) existent a les zones ja afectades, quins són els possibles mitjans de lluita en boixos ornamentals i les accions a realitzar en zones forestals.

El proper dissabte 9 de març, entre les 9.45 h i les 12 h, el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu acollirà una sessió de treball dedicada a exposar la problemàtica de l’eruga del boix (Cydalima perspectalisexistent a les zones ja afectades, quins són els possibles mitjans de lluita en boixos ornamentals i les accions a realitzar en zones forestals.

Us oferim els detall de les ponències i xerrades d’aquesta jornada:

9.45 h - Inscripcions i lliurament de la documentació.

10 h - Presentació de la jornada, a càrrec de Mercè Oms, presidenta de l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt.

10.15 h - “Mitjans de lluita contra l’eruga del boix”, a càrrec de Jordi Senmartí, Senplag.

10.45 h - “Efectes de l’eruga del boix a les Guilleries”, a càrrec de Jordi Riera, director de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

11.15h - “Dinàmica de poblacions de plagues invasores: el cas de les papallones”, a càrrec d’Albert Palou, Universitat de Vic.

12 h - Cloenda de la Jornada.

La sessió s'adreça, especialment, a propietaris i gestors forestals, així com a tècnics municipals. És gratuïta, però cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç: tecnic@serradebellmunt.org. També us podeu inscriure a través del Servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt.

Programa [PDF].

La jornada “Efectes de l'eruga del boix en la gestió forestal” està organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra.

L’eruga del boix, un problema que avança

Els darrers tres anys, la papallona del boix (Cydalima perspectalis) ha provocat danys seriosos als boixos de la Garrotxa i est d’Osona (Guilleries - Cabrerès), tant en boixos ornamentals com en boixedes naturals, afectant la supervivència dels boixos i alterant-ne l’ecosistema. La plaga avança en zones limítrofes a les afectacions existents, i la serra de Bellmunt és una zona potencialment susceptible.

compartir

Font de la informació: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Categoria: Guilleries-Savassona, Montesquiu, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Paisatge, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències,