caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montnegre-Corredor És primordial reduir la velocitat i circular amb prudència

Augmenta la mortalitat dels amfibis durant les nits de pluja

09/01/2020

El GRENP (Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès) i la Xarxa de Parcs Naturals han produït un vídeo que alerta sobre l'augment de la mortalitat dels amfibis les nits que ha plogut. Les imatges han estat preses al Parc del Montnegre i el Corredor durant un mostreig d'amfibis.

Els amfibis aprofiten les nits humides per sortir del seus amagatalls terrestres i moure’s cap als punts d’aigua on es reproduiran. La seva pell és molt delicada i els fa molt sensibles a la dessecació, per això els dies que plou o els dies posteriors a la pluja són els que hi ha més amfibis desplaçant-se. Malauradament, en aquest viatge han de creuar carreteres i camins, i s’exposen a ser atropellats.

Per tal d’evitar els atropellaments involuntaris, cal que els conductors, si no poden evitar els desplaçaments durant aquests dies de pluja, redueixin la velocitat i circulin amb molta precaució.

En el vídeo titulat "Atropellament d'amfibis", produït pel GRENP i el Parc del Montnegre i el Corredor, es pot observar com les larves d’una salamandra gràvida atropellada que es dirigia a una riera propera per tal de parir aconsegueixen arribar a l’aigua gràcies a l’ajuda d’en Daniel Fernández del GRENP, qui les extreu del seu interior.

Les imatges van estar preses el mes de desembre del 2019 durant un mostreig d'amfibis realitzat al Parc del Montnegre i el Corredor.

compartir

Font de la informació: GRENP (Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès) i XPN

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Vídeos, fauna, Hidrologia, Divulgació, Biodiversitat, ODS, hàbitats, Montnegre-Corredor, amfibis, vertebrats, Paisatge, Diputació de Barcelona, Vídeos, general,