caes

Montnegre-Corredor L’any 2023 es van posar 49 sancions

El Parc del Montnegre i el Corredor fa controls d’accés motoritzat

04/04/2024

Els guardes del Parc del Montnegre i el Corredor i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Mossos d’Esquadra organitzen periòdicament controls d’accés motoritzat al Parc per evitar les nombroses infraccions que es fan en aquet àmbit. A primers d’any s’acorda un calendari dels controls que s’efectuaran al llarg de tot l’any.

Durant les jornades de treball conjunt s’acostumen a fer controls en diferents zones i la URMA tramita les sancions que es deriven de realitzar un accés indegut al medi natural. La infracció més sancionada és la circulació motoritzada fora de pista seguida de la circulació amb la inspecció tècnica del vehicle (ITV) caducada.

L’any 2023 es van posar 49 sancions en 18 actuacions conjuntes. També es va sancionar la circulació per pista on l’accés hi era prohibit i senyalitzat, la manca de matrícula i la realització d’una activitat organitzada sense autorització.

La normativa d’accés motoritzat al medi natural prohibeix la circulació motoritzada per pistes d’amplada inferior a 4 metres, camps a través, per corriols, pel llit de cursos d’aigua i pels corredors de les línies elèctriques.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montnegre-Corredor, ODS,