Montnegre-Corredor
Els participants van arribar a identificar 28 espècies diferents

El Parc del Montnegre i el Corredor organitza una passejada per conèixer el món de les papallones

$urlFileEntry

Grup de participants. Autor: ENC

15/06/2017

El dissabte 10 de juny es va dur a terme una sortida que va resseguir l'itinerari del Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) a Dosrius.

En el marc del programa anual de Passejades guiades, el Parc del Montnegre i el Corredor i l'Escola de Natura del Corredor van organitzar l’activitat anomenada “Comptadors de papallones”. El Butterfly Monitoring Scheme és un programa europeu de seguiment d’espècies de papallones diürnes com a indicadores del canvi climàtic. A Catalunya, coordina aquest programa el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

La sortida va comptar amb la presència d’en Jordi Corbera, responsable del transsecte per comptar i observar les espècies de papallones de les zones baixes de la mediterrània a Dosrius.

El bon temps va permetre observar al voltant de vint-i-vuit espècies de papallones, entre elles, l’atalanta, l’angelet, la blanqueta de la col, la marroneta de l’alzina i la cleòpatra.

Els participants van poder disposar d’un salabret per agafar les papallones i observar-les de prop i identificar-les, tot gaudint de les anècdotes i explicacions del guia. Ja de tornada, el grup va mostrar-se tan sorprès com satisfet d’haver conegut l'interessant món de les papallones.

compartir

Font de la informació: Escola de Natura del Corredor (ENC)

Categoria: Montnegre-Corredor, Educació ambiental, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, Educació ambiental,