Montnegre-Corredor
Divendres 31 de gener a Fogars de la Selva

Jornada tècnica sobre el pasturatge al Montnegre i el Corredor

$urlFileEntry

Pasturatge al Montnegre i Corredor. Autor: RuralCat

27/01/2020

La jornada, que porta per títol 'El pasturatge al Montnegre i el Corredor: situació actual i perspectives de futur', pretén donar a conèixer la situació del pasturatge al Montnegre i el Corredor i les iniciatives que s’hi estan desenvolupant per a la seva promoció. Es presentaran els estudis desenvolupats els últims anys i s’explicarà la situació actual des del punt de vista dels actors implicats. Una taula debat clourà la sessió.

El pasturatge és una activitat que ha estat lligada al massís del Montnegre-Corredor des de fa temps. Tot i que es tracta d’una activitat que proporciona molts avantatges (prevenció d’incendis, manteniment d’espais oberts, producció de productes de qualitat i km 0, etc.) els pastors han de fer front a un seguit d’entrebancs que fa que sigui molt difícil el seu desenvolupament. 

Us donem més detalls del programa:

9.15 h - Inscripcions i presentació de la jornada.

9.30 h - Projectes realitzats els últims anys:

· Diagnòstic de les explotacions ramaderes i estudi de les unitats de pastura al Montnegre i el Corredor. Lídia Guitart, Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor.

· Grup Operatiu: aproximació de la productivitat de les zones de pastura des d’una vessant multifuncional. Lídia Guitart, Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor.

10.30 h - Situació actual del pasturatge al Montnegre-Corredor. Amb:

Antoni Bombí, director del Parc del Montnegre i el Corredor; Maura Aragay, Escola de Pastors; Anna Xamaní, Ajuntament de Fogars de la Selva; Ramon Riera, Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona, i Josep Maria Saurí, ramader i gestor forestal.

12 h - Taula rodona.

12.30 h - Fi de la jornada.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa.

La jornada tècnica tindrà lloc al Museu de la Pagesia (pl. Serra de Marina, s/n) de Fogars de la Selva.

Inscripcions

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de l'Associació de Propietaris del Montegre i Corredor mitjançant aquest formulari o la web www.montnegrecorredor.org. També us podeu inscriure a través de RuralCat www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

La jornada "El pasturatge al Montnegre i el Corredor: situació actual i perspectives de futur" està organitzada per l'Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i Corredor amb la col·laboració de la Xarxa de Parcs Naturals i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

compartir

Font de la informació: Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor

Categoria: Montnegre-Corredor, Paisatge, Biodiversitat, flora, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Diputació de Barcelona, ODS,