Garraf | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals
Al Parc del Garraf i al Parc del Montnegre i el Corredor

La Xarxa de Parcs Naturals instal·la les primeres columnes integrades de recàrrega i DEA

$urlFileEntry

Columna integrada a Vallgorguina. Autor: XPN

13/12/2019

La Gerència d’Espais Naturals ha desenvolupat la primera experiència pilot a Catalunya d'instal·lació de punts integrats de recàrrega i DEA en dos parcs, per tal que es pugui testar la seva idoneïtat. Els dos espais naturals escollits han estat el Parc del Garraf i el Parc del Montnegre Corredor i els punts d'instal·lació són, d'una banda, l'Oficina del Parc del Garraf. La Pleta (Sitges), i, d'una altra, el casc urbà de Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Els punts de recàrrega incorporen en un únic dispositiu la recàrrega per a dispositius intel·ligents, dispositius per a la recàrrega de bicicletes elèctriques i un desfibril·lador. Aquesta aposta s’emmarca en una voluntat clara de servei públic i de foment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

L’empresa que ha dissenyat aquest model integrat és una start-up italiana, Pradella Sistemi, premiada a Europa per aquest disseny, que ha realitzat aquesta instal·lació en multitud d’ubicacions en diferents països, entre d’altres en diversos parcs naturals.

La columna 2.05 Plus Corten DAE és un punt de càrrega especial integrat amb una forma de columna intuïtiva per carregar vuit ports per a dispositius USB, sis de càrrega normal i dos de càrrega ràpida; quatre punts de càrrega per a bicicletes elèctriques, dos bosch e-800 i dos convencionals. A més, està equipada amb un maletí Tecatech Cardiac Science G5, d’homologació europea, per a desfibril·lador DEA  semiautomàtic amb obertura patentada i servei monitoritzat, que manté els valors òptims de temperatura i humitat per garantir el bon funcionament del dispositiu.

Amb múltiples possibilitats d’equipament incorporat i personalització d’acabat, s’ha decidit fabricar-los en acer corten que ofereix un efecte estètic que s’adapta molt bé a diferents entorns com espais naturals, carrils bici i entorns urbans. El producte s’ha personalitzat amb els logotips dels dos espais naturals protegits i de la Diputació de Barcelona.

A partir de l'avaluació del seu funcionament durant el proper 2020, es valorarà l’exportació d’aquesta experiència pilot a diferents ubicacions estratègiques de la Xarxa de Parcs Naturals que complementin un bon servei públic, tant per a la recàrrega de dispositius intel·ligents i de bicicletes elèctriques com de desfibril·ladors.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Montnegre-Corredor, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, ODS,