Montnegre-Corredor
El diumenge 15 d'octubre al santuari del Corredor

Tot a punt per a la Gran festa del parc

$urlFileEntry

Gran festa del parc. Autor: XPN

08/09/2017

Durant setembre i octubre, la campanya Viu el parc, promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, ofereix diverses propostes culturals i de lleure al Parc del Montnegre i el Corredor.

Si les properes setmanes us atanseu a aquest espai natural de paisatge boscà i frondós, podreu gaudir-hi d'activitats com ara música, animació, poesia, tallers i fotografia. També podreu participar en els diversos actes que organitzen els tretze municipis del Parc.

La 22a campanya Viu el parc compta, per una banda, amb els actes centrals dirigits a tots els públics que inclouen la Nit d’estels, la Gran festa del parc i el recital Poesia als parcs. Lletres i paisatges, i, per una altra, amb el programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc.

El dissabte 9 de setembre entre les 21.30-23.30 h, al Museu de la pagesia de Fogars de la Selva s’ha organitzat la Nit d’estels. La sessió estarà dedicada al coneixement del cel per part dels pagesos i ramaders i l'ús que en fan. A partir de les 20 h s’oferiran visites guiades gratuïtes al Museu. 

Una setmana després, arriba el moment del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges. Així, el diumenge 17 de setembre a les 12 h, la font de Pradelló d'Olzinelles (Sant Celoni) acollirà el recital de Guim Valls, Misael Alerm i Joan Gener.

El santuari del Corredor s'omplirà de quitxalla i famílies el diumenge 15 d'octubre entre les 10.30 i les 14 h per celebrar la Gran festa del parc, una cita a la qual no podeu faltar. Durant tot el matí, gaudireu de tallers de malabars, xanques i activitats relacionades amb les arts de carrer. També hi haurà la cercavila musical l’Animalada, del grup Eufòria a les 12 h i s'oferiran passis de la ruta teatralitzada inclusiva "Camins, un viatge pels cinc sentits".

A l’octubre tindrà lloc l’11a edició del Ral·li Fotogràfic "Tocats pel bolet", una iniciativa cada dia més consolidada que convida els amants de la fotografia a trobar-se a Sant Iscle de Vallalta, enguany el diumenge 29 d'octubre (inscripcions entre les 9 i les 11 h; buidatge de targetes a les 14 h). Hi haurà tres temes que es donaran a conèixer en el moment de la inscripció. Veniu a descobrir-los!

El Programa escolar d'enguany, adreçat com sempre als alumnes de 5è de primària dels municipis del parc, constarà de la visita a l'aula i d'una sortida. Totes dues activitats són complementàries i aproparan els alumnes al patrimoni natural i cultural dels parcs naturals. Viu el parc és una magnífica oportunitat per descobrir els diversos vessants del Parc del Montnegre i el Corredor, així com el seu ric patrimoni natural i cultural.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Montnegre-Corredor, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,