Montnegre-Corredor
Van plantar pi pinastre i moixera

Plantació destinada a incrementar la diversitat d'arbres a la finca de Can Bosc

$urlFileEntry

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris

11/11/2019

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van dedicar el matí del dissabte 9 de novembre a realitzar tasques de plantació per facilitar la recuperació del bosc a la finca de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Un cop a Dosrius, els grup es va endinsar al Parc fins arribar al santuari del Corredor. Allí, Jordi Jürgens, enginyer de monts, va explicar-los com és i quines característiques distingeixen el Parc del Montnegre i el Corredor, el noranta per cent del qual està cobert per bosc en els qual les espècies d’arbres més abundants són el pi pinyer i l’alzina.

A continuació, en el lloc delimitat per a l’actuació, Jürgens va explicar-los que l'actuació consistia a plantar 320 pins pinastre i 40 moixeres, i els tècnics forestals del Parc del Montnegre i el Corredor, en Xavi i en Fran, van fer-los una demostració sobre com portar a terme aquesta tasca correctament.

Ja a mig matí i un cop enllestida aquesta feina, el grup va reforçar amb branques i troncs la tanca que envolta tot el terreny protegit destinat a la recuperació del bosc.

Per acabar la jornada, el grup va tornar al santuari del Corredor on la Gemma, del Centre d’Informació, va explicar-los la història del santuari, les seves característiques i la seva situació geogràfica.

Per a més informació sobre el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, consulteu la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi, ODS,