Montnegre-Corredor
Al Parc Forestal de Mataró

Sortida per conèixer la situació actual dels pins pinyers al Parc

$urlFileEntry

Sortida. Autora: Cristina Chaves / ENC

13/11/2017

El Parc del Montnegre i el Corredor va programar una passejada divulgativa pel Parc Forestal de Mataró per donar a conèixer la situació actual de la plaga de Tomicus, la qual està delmant les pinedes maresmenques.

El diumenge 5 de novembre, el Parc del Montnegre i el Corredor i l’Escola de Natura del Corredor van organitzar una passejada breu pel Parc Forestal de Mataró per parlar de les afectacions de l’escarabat Tomicus.

Es va comptar amb la presència de l’enginyer Martí Rossell, encarregat del pla d’actuació i tècnic de l’Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor, i de la cap de Projectes de Serveis Territorials de l’Ajuntament de Mataró, Rosa Busqué.

L’itinerari tenia l’objectiu de mostrar, divulgar i difondre a la població les causes, els efectes i les actuacions derivades d’aquesta plaga recent, però molt notòria.

La debilitat dels pins provocada per la sequera, la primesa del sòl on abans hi havia hagut vinyes, l’excés de densitat de peus i les malalties fúngiques són tot un seguit de factors complexos que expliquen la virulència de l’atac dels insectes i el ràpid canvi de paisatge que s’està donant al Maresme.

L’activitat també va servir per descriure el pla d’actuació realitzat en aquella àrea i altres accions previstes en l’àmbit local, alhora que es van comentar les prospectives d’escenaris futurs on les pinedes de pi pinyer aniran perdent pes en el paisatge del Maresme.

compartir

Font de la informació: Escola de Natura del Corredor (ENC)

Categoria: Montnegre-Corredor, Educació ambiental, Educació ambiental,