Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals
Al Punt d'Informació situat al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva

Sessió de treball i formació del personal d'informació dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

$urlFileEntry

Interior del Museu de la Pagesia. Autor: XPN

06/11/2017

El 28 d’octubre, el Punt d'Informació del Parc del Montnegre i el Corredor situat al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva va acollir la sessió anual de Formació per a Informadors dels Parcs de la Direcció Territorial Oriental. El tema central de la trobada va girar al voltant dels recursos per a l’acció educativa ambiental i de la dinamització dels equipaments d’informació dels parcs.

Com cada any i dins del Pla de formació del personal d'informació, la Unitat d'Ús Públic i Educació Ambiental de la Direcció Territorial Oriental va organitzar una sessió de formació i treball adreçada a l'equip de persones vinculades al servei d'informació i atenció als visitants i usuaris dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina.

El Punt d'Informació del Parc del Montnegre i el Corredor ubicat al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva va acollir el dissabte 28 d’octubre la celebració d’aquesta nova jornada. Aquestes sessions es plantegen amb els objectius de crear un espai de treball en què s’exposen dificultats i s'estableixen criteris comuns; i dotar el personal d'informació d'eines que facilitin l'execució de la seva tasca i que enriqueixin el servei d'atenció als visitants i als usuaris.

Durant la jornada es va presentar l’experiència de dinamització del Punt d’Informació de Fogars de la Selva i Museu de la Pagesia a més de diferents propostes d’activitats d’educació ambiental elaborades a equipaments diversos. Desprès de realitzar una posada en comú, també es van concretar objectius, criteris comuns i continguts rellevants per a noves propostes d’activitats i materials.

Durant el mati es va comptar amb la col·laboració de Joan Manel Riera, educador ambiental de l’Escola de Natura del Corredor (ENC) i expert coneixedor del patrimoni natural i cultural del Parc del Montnegre i el Corredor. Riera va dinamitzar la sessió de treball i va coordinar el calendari d’elaboració de propostes.

Per acabar la sessió, es va realitzar una visita guiada al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva, recreació d'una masia rural catalana. Aquesta està dividida en diverses estances repartides en tres plantes amb mobles de fabricació compresa entre els segles XVII-XIX. A l'exterior, hi ha una exposició d’eines del camp, l’era i una mostra de molins: la sínia, el molí de farina, el trull i el molí de vent.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Litoral, Montnegre-Corredor, Xarxa de Parcs Naturals,