Montseny | Montesquiu | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
Amb un concert gratuït a la Garriga, l’11 de març

Engega el nou cicle Òpera als parcs

$urlFileEntry

El Patronat. Autor: Teatre de la Garriga

01/03/2017

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, s’ha posat en marxa el cicle Òpera als parcs. El primer concert, 'Dones regents de la lírica', s’emmarca dins de la Setmana de la Dona i tindrà lloc el dissabte 11 de març a les 20 h al Teatre de la Garriga - el Patronat, població ubicada dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

La finalitat d’aquest primer cicle d’Òpera als parcs és, per una banda, connectar aquesta disciplina artística amb la natura i, per una altra, fer arribar aquest gènere musical al gran públic i a poblacions amb menys habitants. Atesa la finalitat educativa del cicle, les sessions, totes elles gratuïtes, comptaran amb una introducció teòrica i tècnica sobre cadascuna de les òperes, que impartirà un director artístic. 

Tret de sortida a la Garriga, dins la Reserva de la Biosfera del Montseny

El primer concert, anomenat “Dones regents de la lírica”, s’emmarca dins de la Setmana de la Dona i té com a objectiu difondre la importància de les dones en la música, especialment a l’òpera, així com refermar la posició històrica de la dona, no només a la societat, sinó també als espais naturals i municipis que formen part de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

La selecció del repertori s’ha fet conseqüentment en funció del món femení i cantaran dues sopranos i una mezzosoprano, acompanyades d’un pianista. El concert es farà al teatre de la Garriga, municipi situat dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el dissabte 11 de març a les 20 h i s’ha organitzat de forma conjunta entre la Gerència de Serveis d’Espais Naturals i l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la Garriga.

“Dones regents de la lírica” és, a més a més, l’avantsala de la Jornada “Dones del Montseny”, que tindrà lloc els propers 2 i 3 de juny del 2017 a la Garriga. En aquesta jornada oberta a tothom es crearà un Grup de Treball per a la Igualtat entre dones i homes que conviuen a la Reserva de la Biosfera del Montseny, tot coneixent experiències d'èxit en d'altres reserves de la biosfera del món i obrint el debat als assistents. Ben aviat us en donarem més detalls.

Més concerts als parcs de Montesquiu, Sant Llorenç i Garraf

Organitzat en col·laboració amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, “Schubert de prop” és el nom del segon recital que s’emmarca dins la programació musical del Parc del Castell de Montesquiu. Al llarg del mes de maig, s’han organitzat una sèrie d’actes en els quals la música, juntament amb el teatre i d’altres expressions artístiques, serà la protagonista. La finalitat és apropar l’obra de Franz Schubert (1797-1828), compositor austríac considerat l’introductor del Romanticisme, al gran públic. Es combinarà el recital amb una activitat olfactiva, relacionada amb els perfums. El concert es farà a la Cabanya del Castell de Montesquiu el 21 de maig a les 12 h del migdia.

El tercer recital proposat és la sarsuela catalana “Cançó d’amor i de guerra”, estrenada al Teatre Nou de Barcelona l’any 1926 i coneguda sobretot per la sardana del mateix nom. El concert es farà el 15 de juliol a les 20 h al castell de Talamanca, situat dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i formarà part també de la programació del programa Viu el parc.

El quart i darrer recital d’aquest primer cicle d'Òpera als parcs és “Passió per l’òpera”. S’ha programat per al mes de novembre al Centre Cívic El Roure, de Begues, al Parc del Garraf, s’emmarca dins el Viu el parc i oferirà un programa variat de diverses peces operístiques.

Educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals

Altres programes de la Xarxa de Parcs Naturals l’objectiu primordial dels quals és difondre l’educació ambiental tan des de l’àmbit del patrimoni natural com cultural són el ja citat Viu el parc (que aixopluga les activitats educatives culturals adreçades fonamentalment als alumnes d’educació primària) i també, emmarcat dins del Viu el parc, el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, organitzat conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes.

Trobareu més informació sobre els programes, equipaments, materials i recursos d'educació ambiental a la XPN a la pàgina web següent.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Poesia als Parcs, Montesquiu, Garraf, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc, Diputació de Barcelona,