Montseny
Té sobreimpresa la versió en Braille

S'instal·la un plafó accessible sobre la granota roja al Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Plafó instal·lat. Autor: XPN

06/03/2017

S’ha instal·lat a l’itinerari adaptat de la Font del Frare el plafó informatiu sobre la granota roja (Rana temporaria) en què s’expliquen les característiques d’aquesta espècie d’alt interès de conservació així com les amenaces principals que rep, les accions de conservació dutes a terme i les maneres que hi ha de col·laborar amb la seva protecció.

La sèrie de plafons informatius elaborats per la Xarxa de Parcs Naturals són recursos didàctics de divulgació que ajuden a interpretar, informar i adquirir coneixements sobre determinades espècies i hàbitats, així com entendre quin paper tenen en el funcionament dels ecosistemes.

Als diferents parcs de la XPN s’han instal·lat plafons relacionats amb la conservació de la biodiversitat que aborden temàtiques diverses com, a més a més de la granota roja del Montseny, els seguiments d’ocells comuns (SOCC), la fusta morta i els prats de dall.

En el cas concret del plafó informatiu de la granota roja (Rana temporaria), col·locat a l’itinerari adaptat de la Font del Frare que comença al Centre d'Informació de Can Casades, aquest mostra, de manera didàctica i concisa mitjançant textos i il·lustracions, les característiques principals d’aquesta espècie d’alt interès de conservació que ha trobat refugi al Montseny. En el plafó s'explica quines són les principals amenaces d'aquest amfibi i les accions de conservació que s'estan portant a terme, com l'habilitació de basses i mulladius, el tractament de les aigües residuals dels equipaments, la vigilància i seguiment biològic de les poblacions i el seu hàbitat, i la sensibilització de veïns i visitants en l'estalvi, qualitat i cura de l'aigua.

El plafó conté sobreimpresa la versió en Braille. Si voleu consultar la resta de programes, materials i activitats que, com el plafó de la granota roja, treballen per fer cada dia més accessible els espais naturals de la XPN, consulteu el web L'accessibilitat a la XPN.

Podreu veure en detall els plafons informatius instal·lats a la Xarxa de Parcs Naturals aquí.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Biodiversitat, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Recerca i seguiment, Divulgació, Publicacions,